
Στη μόνιμη στέγη του μεταφέρεται το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος
Δόθηκε, τελικά, λύση στο χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναστήλωσης στο κτήριο στα Εξάρχεια (Βαλτετσίου 42) και έτσι, έπειτα από 27 χρόνια, θα υλοποιηθεί η σχετική απόφαση. Η μεταφορά του Επιμελητηρίου στη νέα, μόνιμη, στέγη του αναμένεται να ολοκληρωθεί ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Δόθηκε, τελικά, λύση στο χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναστήλωσης στο κτήριο στα Εξάρχεια (Βαλτετσίου 42) και έτσι, έπειτα από 27 χρόνια, θα υλοποιηθεί η σχετική απόφαση.
Η μεταφορά του Επιμελητηρίου στη νέα, μόνιμη, στέγη του αναμένεται να ολοκληρωθεί ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΤ, με τη μεταφορά του στο νέο κτήριο εξοικονομούνται περί τις 90.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή οι δαπάνες για ενοίκια.
Η στέγαση του Επιμελητηρίου στο συγκεκριμένο κτήριο είχε ρυθμιστεί το 1983 με νομαρχιακή απόφαση. Οι εργασίες αναστήλωσης άρχισαν το 2001, όμως μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατή η μεταφορά του εκεί.
Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού κίνησε τις απαιτούμενες διαδικασίες και, μέσω της εκταμίευσης 162.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κατόρθωσε να ολοκληρωθούν τα έργα αναστήλωσης και να επιτευχθεί η στέγασή του στο κτήριο επί της Βαλτετσίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)
- Βούλα: Τέσσερις συλλήψεις σε γνωστό κατάστημα για παράνομο πάρκινγκ με αμοιβή σε δημόσιους χώρους
- Fuel Pass: Πότε εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης
- Βρετανία: Ο Στάρμερ ενώπιον πιθανής κοινοβουλευτικής έρευνας για την υπόθεση Μάντελσον


