Αναβάλλει η Ουκρανία την απόφαση για περιορισμό στην εξαγωγή σιτηρών
Η Ουκρανία, μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγούς σιτηρών στον κόσμο, ανέβαλε την λήψη απόφασης για τον περιορισμό των εξαγωγών της, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Η Ουκρανία, μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγούς σιτηρών στον κόσμο, ανέβαλε την λήψη απόφασης για τον περιορισμό των εξαγωγών της, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Το υπουργικό συμβούλιο που θα αποφάσιζε την Τετάρτη για το μέτρο αυτό ανέβαλε την απόφαση για την επόμενη συνεδρίαση στις 25 Αυγούστου, ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες.
Όπως είχε δηλώσει την Τρίτη ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής Μικόλα Πρισιαζνιούκ η Ουκρανία θα περιορίσει τις εξαγωγές της σε σιτηρά στους 3,5 εκατομμύρια τόνους μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ποσοστό των εξαγωγών μετά το τέλος της συγκομιδής.
Οι κακές καιρικές συνθήκες του περασμένου χειμώνα και ο καύσωνας που έπληξε τη χώρα αυτό το καλοκαίρι είχαν δυσμενείς επιπτώσεις στην παραγωγή σιτηρών, όπως άλλωστε και στη γειτονική Ρωσία που έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές από την 1η Αυγούστου.
Η Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη χώρα στις εξαγωγές κριθαριού και η έκτη στις εξαγωγές σιταριού. Από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2010 εξήγαγε περισσότερους από 21 εκατομμύρια τόνους σιτηρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
- Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Θησείο, φωνάζουν συνθήματα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (vid)
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442