«Μπορείτε, αρκεί να πιστέψετε στους εαυτούς σας» ήταν το κεντρικό μήνυμα του Παύλου Δερμιτζάκη στην πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους την Δευτέρα εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τον Άγιαξ για τα προκριματικά του Champions League.

Την Τετάρτη ο «Δικέφαλος» του Βορρά καλείται να κάνει το πρώτο βήμα απέναντι στην ομάδα του Άμστερνταμ, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, αφού διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα και ταλέντο.

Έτσι, ο Δερμιτζάκης στάθηκε στο πάθος που πρέπει να δείξουν οι παίκτες του και με την ομιλία του κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης προσπάθησε να τους… ξυπνήσει .

«Μπορείτε να πετύχετε πολλά, εάν παίξετε σύμφωνα με τις δυνατότητές σας. Πιστέψτε στους εαυτούς σας και κοιτάξτε τους στα μάτια» ήταν μερικά από τα λόγια του Έλληνα τεχνικού στην περίπου δεκάλεπτη ομιλία του. Η προπόνηση έγινε σε ένα από τα συνολικά 15 βοηθητικά γήπεδα που διαθέτει το «Αμστερνταμ Αρίνα».

Εντάξει ο Βιεϊρίνια, με «Σάλπι» στην κορυφή

Στο πρόγραμμα της προπόνησης, κανονικά έλαβαν μέρος τόσο ο Βιεϊρίνια, ο οποίος ήταν αμφίβολος λόγω κάκωσης στα πλευρά, όσο και οι Ίβιτς, Σορλέν. Έτσι, ο Δερμιτζάκης αναμένεται να παρατάξει τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Μπουσαΐντι (δεξιά), Τσιρίλο, Μαλεζά (ή Ζουέλα) στο κέντρο, Σνάουτσνερ (αριστερά). Στα χαφ, οι Γκαρσία, Βιτόλο και Ίβιτς είναι αναντικατάστατοι, μπροστά τους και δεξιά θα αγωνιστεί ο Βιεϊρίνια, αριστερά ο Σορλέν και στην κορυφή ο Σαλπιγγίδης, αφού ο τραυματίας Μουσλίμοβιτς έμεινε εκτός αποστολής.

Τετ-α-τετ Βρύζα με Ζαγοράκη

Στο μεταξύ, οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Ζήσης Βρύζας παρακολούθησαν μέρος της προπόνησης, ενώ για αρκετή ώρα είχαν συνομιλία αποτραβηγμένοι σε μια γωνιά του προπονητηρίου. Προφανώς οι δυο τους συζήτησαν για την αλλαγή κλίματος μετά την απομάκρυνση του Μάριο Μπερέτα, αλλά και τις πιθανότητες πρόκρισης, αφού πολλά θα εξαρτηθούν από τον πρώτο αγώνα.

Καλός καιρός για μπάλα…

Στο μεταξύ, η αποστολή του ΠΑΟΚ έφτασε στο Άμστερνταμ νωρίς το μεσημέρι, ύστερα από 2,5 ώρες πτήσης. Οι καιρικές συνθήκες που συνάντησε ο «Δικέφαλος» του Βορρά είναι… χειμωνιάτικες, καθώς το θερμόμετρο δείχνει 16 βαθμούς Κελσίου.

Η ομάδα οδηγήθηκε στο ξενοδοχείο «Marriot» στο οποίο και κατέλυσε. Μαζί με την ομάδα ταξίδεψαν και 100 φίλαθλοι οι οποίοι «ντόπαραν» τους παίκτες με τραγούδια και συνθήματα.

Χαλκιάς, Κοντρέρας, Γκαρσία και Μαλεζάς οι αρχηγοί

Τα πρόσωπα που θα φορούν το περιβραχιόνιο του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν γνωστοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, με την ολοκλήρωση της πρώτης προπόνησης της ομάδας. Πρόκειται για τους Κώστα Χαλκιά, Πάμπλο Κοντρέρας, Πάμπλο Γκαρσία και Στέλιο Μαλεζά, όπως ανακοίνωσε στους παίκτες ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ