Νέα πρωτοβουλία κατά της κλιματικής αλλαγής αναλαμβάνουν Ελλάδα-Τουρκία
Την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας με την Τουρκία ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα κλιματικής αλλαγής και ενεργειακής ασφάλειας στη Μεσόγειο ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σκοπεύει να ζητήσει τη συνεργασία και άλλων χωρών της περιοχής.
Την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας με την Τουρκία ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα κλιματικής αλλαγής και ενεργειακής ασφάλειας στη Μεσόγειο ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σκοπεύει να ζητήσει τη συνεργασία και άλλων χωρών της περιοχής.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα διευρύνει την πρωτοβουλία κατά την επίσκεψή του στο Λίβανο αργότερα την ίδια ημέρα. Στη συνέχεια θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό της Λιβύης και στο τέλος Μαΐου θα παρουσιάσει τους άξονες του σχεδίου στη Βαρκελώνη.
Η νέα στρατηγική για τη Μεσόγειο, προανήγγειλε, περιλαμβάνει τη δημιουργία Ταμείου για τη Μεσόγειο και τη σύσταση κέντρου τεκμηρίωσης και πληροφόρησης για την πράσινη ανάπτυξη στην περιοχή.
Ακόμα, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο συνέδριο κατά της κλιματικής αλλαγής, στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, το οποίο θα αποτελέσει «πρότυπο» για τη Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του έτους στο Μεξικό.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε μη ικανοποιημένος με τη συμβιβαστική, μη δεσμευτική συμφωνία για το κλίμα στην οποία κατέληξε η περυσινή Σύνοδο της Κοπεγχάγης.
Οι ανακοινώσεις έγιναν στο ετήσιο συνέδριο για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Μήνυμα με το οποίο χαιρετίζει την κοινή πρωτοβουλία γιατο κλίμα έστειλε στο συνέδριο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442