Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Θα ήθελα κάποιοι να μπουν φυλακή, δηλώνει ο Θ.Πάγκαλος για την υπόθεση Siemens

Θα ήθελα κάποιοι να μπουν φυλακή, δηλώνει ο Θ.Πάγκαλος για την υπόθεση Siemens

«Θα ήθελα να μπορώ, όταν θα με ρωτούν οι πολίτες αν βάλαμε κανέναν φυλακή να τους λέω ναι» δηλώνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ερωτηθείς για την υπόθεση Siemens. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκφράζει την άποψη ότι η κοινή γνώμη εγκρίνει τις οδυνηρές συνέπειες που θα προκύψουν από την προσπάθεια της κυβέρνησης να ανορθώσει την οικονομία.

2

«Θα ήθελα να μπορώ, όταν θα με ρωτούν οι πολίτες αν βάλαμε κανέναν φυλακή να τους λέω ναι, βάλαμε τον τάδε και τον τάδε» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ερωτηθείς για την υπόθεση Siemens.

Για την ίδια υπόθεση, σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος, ξεκαθαρίζει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία: «Όποιος εμπλέκεται αποκόβεται από την παράταξη και δεν μας εκπροσωπεί. Δεν θα κάνουμε καμία κίνηση υπεράσπισης κανενός».

Ερωτηθείς για την οικονομία και για το εάν η κοινωνία είναι έτοιμη για θυσίες, ο Θ.Πάγκαλος απαντά: «Αν έχουμε κοινωνία, τότε ναι είναι έτοιμη.»

«Κοινωνία έχουμε όταν υπάρχει μια στοιχειώδης κοινή αντίληψη των πραγμάτων, λογική και αίσθηση της πραγματικότητας. Αν δεν υπάρχουν αυτά δεν υπάρχει κοινωνία, υπάρχουν φυλές.

»Θα μπορούσαν οι συντεχνίες να γίνουν φυλές και να ζουν μέσα στα ερείπια: για παράδειγμα η φυλή των ταξιτζήδων, η φυλή των εφοριακών, των γιατρών, των δικηγόρων και ανάμεσά τους και οι πολιτικές φυλές, του κ. Τσίπρα, της κ. Παπαρήγα με κόκκινες και ροζ σημαίες. Αν είμαστε τέτοιου είδους συνονθύλευμα, τότε δεν είμαστε κοινωνία» δηλώνει ο κ. Πάγκαλος.

«Νομίζω ότι είμαστε κοινωνία κι αυτή έχει δώσει ισχυρή πλειοψηφία σε μία πολιτική δύναμη, η οποία έχει συναίσθηση του καθήκοντος και της πραγματικότητας. Αποδεικνύεται ότι η κοινή γνώμη τις οδυνηρές συνέπειες από την προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας τις εγκρίνει» προσθέτει ο κ. Πάγκαλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο