Ο Λίνους Τόρβαλντς απεχθανόταν τα κινητά τηλέφωνα μέχρι που γνώρισε το Nexus One, το μεγάλο στοίχημα της Google για την είσοδό της στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.
Ο Λίνους Τόρβαλντς απεχθανόταν τα κινητά τηλέφωνα μέχρι που γνώρισε το Nexus One, το μεγάλο στοίχημα της Google για την είσοδό της στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.
«Γενικά μισώ τα τηλέφωνα -είναι ενοχλητικά την ώρα που δουλεύεις ή εργάζεσαι ή κάνεις κάτι άλλο […] Πρέπει όμως να το παραδεχτώ, το Nexus One είναι νικητής» γράφει σε ιστολόγιό του ο 40 χρονος Φινλανδός που δημιούργησε την πρώτη έκδοση του Linux το 1991.
Για τον Τόρβαλντς, βέβαια, η λειτουργία τηλεφώνου είναι δευτερεύουσα. Αυτό που τον ενθουσίασε περισσότερο ήταν η υπηρεσία πλοήγησης με GPS και Google Maps (προς το παρόν καλύπτει μόνο τις ΗΠΑ).
Το Nexus One κατασκευάζεται για την Google από την ταϊβανέζικη HTC. Έγινε δεκτό με ανάμικτες κριτικές όταν κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, ενώ στην Ευρώπη αναμένεται την άνοιξη του 2010.
Το κινητό βασίζεται βέβαια στο λειτουργικό σύστημα Android της Google, το οποίο με τη σειρά του βασίστηκε στον open source πυρήνα του Linux.
Σε μια άλλη εξέλιξη που αφορά το ανοιχτό λογισμικό, το Ίδρυμα Mozilla ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει νέα έκδοση του Firefox για την πλατφόρμα Android.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.