Η Σερίνα Γουιλιαμς «βασίλισσα» στο απλό γυναικών του αυστραλιανού όπεν
Η Σερίνα Γουίλιαμς κατέκτησε για 5η φορά στην καριέρα της το... αγαπημένο της αυστραλιανό όπεν και έφτασε συνολικά στους 12 τίτλους στο απλό. Η Αμερικανή τενίστρια έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση της Ζιστίν Ενάν με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-2), σε έναν αγώνα που κράτησε περίπου δύο ώρες και επτά λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σερίνα έγινε η πρώτη τενίστρια μετά την Καπριάτι το 2002 που κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Αυστραλιανό όπεν.
2
Η Σερίνα Γουίλιαμς κατέκτησε για 5η φορά στην καριέρα της το… αγαπημένο της Αυστραλιανό όπεν και έφτασε συνολικά στους 12 τίτλους στο απλό. Η Αμερικανίδα τενίστρια έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση της Ζιστίν Ενάν με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-2), σε έναν αγώνα που κράτησε περίπου δύο ώρες και επτά λεπτά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σερίνα έγινε η πρώτη τενίστρια μετά την Καπριάτι το 2002 που κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το συγκεκριμένο γκραν σλαμ.
Η Αμερικανή τενίστρια άρχισε δυνατά το πρώτο σετ, έχοντας ως όπλο το σερβίς της (συνολικά είχε 12 άσους) και προηγήθηκε με 4-1 γκέιμς.
Η Ενάν, στην πρώτη παρουσία της σε γκραν σλαμ ύστερα από την επανεμφάνισή της στα κορτ, αποδείχτηκε σκληρό καρύδι, καθώς πάλεψε το πρώτο σετ και κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο, εκνευρίζοντας την αντίπαλό της.
Η Ενάν τα πήγαινε εξαιρετικά κοντά στο φιλέ, αλλά η πολύμηνη απουσία της από τα κορτ φάνηκε στους κρίσιμους πόντους του τελευταίου σετ, όπου μετά το 2-2 η Σερίνα Γουίλιαμς έκανε πάρτι κατακτώντας το 12ο γκραν σλαμ της καριέρας της.
Όσον αφορά τη Βελγίδα τενίστρια δεν κατάφερε να βαδίσει στα χνάρια της Κλάιστερς, η οποία πέρυσι στην επανεμφάνισή της κατέκτησε το αμερικάνικο όπεν.
Αυτή ήταν η 14η μονομαχία ανάμεσα στις δύο τενίστριες με την Σερίνα να προηγείται μεοκτώ νίκες, ενώ είναι η πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν σε τελικό ενός γκραν σλαμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έπσταϊν: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για ενδεχόμενη εμπλοκή στο σκάνδαλο
- Δανεικός στη Μπανταλόνα ο Τζαμπάρι Πάρκερ
- Ρέντη: Απείλησε παιδιά με αεροβόλο επειδή έκαναν φασαρία έξω από γυμνάσιο
- Υπόθεση Δήμητρας Ζήρδα: Η ώρα της αλήθειας για το «θρίλερ» του Αγγίτη
- Δανία: Η πρωθυπουργός προκηρύσσει πρόωρες εκλογές στον απόηχο της αντιπαράθεσης για την Γροιλανδία
- Νίκος Καχτίτσης: Δονκιχωτική φύση







