Στην παγίδα διπλού πράκτορα έπεσε η CIA στο Αφγανιστάν
Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του Ιορδανού καμικάζι, ο οποίος προκάλεσε το θάνατο επτά Αμερικανών πρακτόρων της CIA στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ο Ιορδανός -γιατρός στο επάγγελμα- είχε στρατολογηθεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, όμως, εργαζόταν και για την αλ Κάιντα.
Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του Ιορδανού καμικάζι, ο οποίος προκάλεσε το θάνατο επτά Αμερικανών πρακτόρων της CIA στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με μαρτυρία πρώην στελέχους της CIA που επικαλείται το CNN, o Ιορδανός -γιατρός στο επάγγελμα- είχε στρατολογηθεί από τις αμερικανικές και ιορδανικές μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να διεισδύσει στις τάξεις της αλ Κάιντα και να δώσει πληροφορίες για πρόσωπα και τοποθεσίες.
Στο επίκεντρο του αμερικανικού ενδιαφέροντος ήταν ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, το Νο2 στην ιεραρχία της οργάνωσης.
Αμερικανοί και Ιορδανοί πίστευαν ότι είχαν καταφέρει να «απομακρύνουν» τον Ιορδανό από τις ακραίες θέσεις και πρακτικές της αλ Κάιντα, ωστόσο, φαίνεται ότι έκαναν λάθος.
Ο Ιορδανός έγινε καμικάζι αυτοκτονίας σκορπώντας το θάνατο: επτά πράκτορες της CIA έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα.
Η CIA δεν σχολίασε τις πληροφορίες, επαναλαμβάνοντας ότι οι συνθήκες της επίθεσης ερευνώνται.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.