
Το ΕΜΠ δεν πειράζει το Indymedia
Με το θέμα της διαμάχης ανάμεσα στον ΟΤΕ και το ΕΔΕΤ για το Indymedia έχω γράψει πολλάκις στο In.gr Τεχνολογία και θεωρούσα την στάση του ΕΔΕΤ ικανοποιητική. Σήμερα, είδα έστω και καθυστερημένα, μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση από την Πρυτανεία του ΕΜΠ στις 9 Δεκεμβρίου, που ουσιαστικά συγκλίνει με τη στάση που τήρησε ο κ.Τσανάκας, πρόεδρος του ΕΔΕΤ.
0
Με το θέμα της διαμάχης ανάμεσα στον ΟΤΕ και το ΕΔΕΤ για το Indymedia έχω γράψει πολλάκις στο In.gr Τεχνολογία και θεωρούσα την στάση του ΕΔΕΤ ικανοποιητική. Σήμερα, είδα έστω και καθυστερημένα, μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση από την Πρυτανεία του ΕΜΠ στις 9 Δεκεμβρίου, που ουσιαστικά συγκλίνει με τη στάση που τήρησε ο κ.Τσανάκας, πρόεδρος του ΕΔΕΤ.
Διαβάστε τη:
«Το ΕΜΠ, ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό ίδρυμα, του οποίου ο χαρακτήρας δεν μπορεί να αλλοιωθεί από μεμονωμένες χρήσεις που αποτελούν ένα ελάχιστο τμήμα της καθημερινής λειτουργίας του, μένει σταθερά προσηλωμένο στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και δεν προβαίνει σε ενέργειες προληπτικής ή κατασταλτικής λογοκρισίας ανεξάρτητα από το ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα που το χωρίζει από απόψεις που εκφράζονται.
Η ενόχληση από τη λειτουργία του ATHENS INDYMEDIA δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για την άσκηση ποινικής και πολιτικής πίεσης των Πρυτανικών Αρχών να αποποιηθούν την συνταγματικά κατοχυρωμένη ακαδημαϊκή ελευθερία και αυτοτέλεια των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.
Λόγω της συνεχιζόμενης δημόσιας έγκλησης η παρούσα Ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα του Ε.Μ.Π. με την ρητή δήλωση προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Πρυτανεία δεν ελέγχει και ουδεμία σχέση έχει με το περιεχόμενο της Athens Indymedia.»
Δηλαδή, συμφωνούμε ή όχι, δεν επιτρέπεται να πειράξουμε ένα ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης χρησιμοποιώντας προσχήματα, καθώς διαφορετικά θα αποτελούσε φραγμό στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αφενός, αφετέρου θα έχανε έμμεσα την συνταγματικά κατοχυρωμένη ακαδημαϊκή ελευθερία και αυτοτέλειά του….
In.gr Τεχνολογία
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442