Επτά ναυτικοί αγνοούνται μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου ανοιχτά του Λιβάνου
Επτά μέλη του πληρώματος φορτηγού πλοίου αγνοούνται μετά τη βύθισή του στη Μεσόγειο, ανοιχτά των λιβανικών ακτών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 12 ναυτικοί.
Επτά μέλη του πληρώματος φορτηγού πλοίου αγνοούνται μετά τη βύθισή του στη Μεσόγειο, ανοιχτά των λιβανικών ακτών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας, όπου διευκρινίζεται ότι το ισραηλινό ναυτικό πραγματοποιεί προσπάθειες για τη διάσωση των ναυτικών.
«Γύρω στις 23:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) λάβαμε σήμα κινδύνου από πλοίο με σημαία Τόγκο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Δύναμης του ΟΗΕ στο Λίβανο (Finul) Αντρέα Τενέντι.
«Την ώρα που τουρκικό πλοίο της ναυτικής δύναμης της Finul έσπευσε στην περιοχή, το πλοίο βυθιζόταν ήδη. Καταφέραμε να σώσουμε έναν ναυτικό», προσέθεσε.
«Ο υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ έδωσε εντολή στο ισραηλινό ναυτικό και την αεροπορία να βοηθήσουν για την ανεύρεση των αγνοουμένων που επέβαιναν σε πλοίο, το οποίο βυθίστηκε ανοιχτά του λιβανικού λιμανιού της Τύρου», αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του το γραφείο του Μπαράκ.
Στο πλοίο επέβαιναν 12ναυτικοί. Οι επτά που διασώθηκαν βρέθηκαν περίπου 50 μίλια ανοικτά του Λιβάνου,όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Το πλοίο κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ, βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, 50 μίλια ανοιχτά των ακτών. Πηγή του ισραηλινού στρατού είχε δηλώσει ότι επρόκειτο για τουρκικό φορτηγό πλοίο ναυλωμένο από το Ισραήλ
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.