Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων στη νέα Κομισιόν πιθανότατα ο Όλι Ρεν
Ο Φινλανδός επίτροπος Όλι Ρεν εμφανίζεται φαβορί για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου των Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παραλαμβάνοντας από τον Χοακίν Αλμούνια που αναμένεται να αναλάβει επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής υπηρεσίας της Κομισιόν.
Ο Φινλανδός επίτροπος Όλι Ρεν εμφανίζεται φαβορί για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου των Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παραλαμβάνοντας από τον Χοακίν Αλμούνια που αναμένεται να αναλάβει επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής υπηρεσίας της Κομισιόν.
Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνει καθήκοντα στις αρχές του νέου έτους.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο θα μοιράσει τις θέσεις των επιτρόπων ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη -τα οποία έχουν ορίσει από έναν υποψήφιο- και εν συνεχεία θα ζητήσει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters αναφέρουν πως ο Όλι Ρεν, νυν επίτροπος Διεύρυνσης, αναμένεται να παραλάβει τα ηνία από τον Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος θα μετακινηθεί στην κεφαλή της αντιμονοπωλιακής υπηρεσίας της Κομισιόν.
Ο Ζοζέ Μπαρόζο αναμένεται επίσης να αναθέσει στον Βέλγο πρώην υπουργό Εξωτερικών Κάρελ Ντε Γκουτ -νυν επίτροπο Ανάπτυξης και Ανθρωπιστικής Βοήθειας- το χαρτοφυλάκιο Εμπορίου.
Ο Γερμανός Γκούντερ Έτινγκερ πιθανότατα θα αναλάβει επίτροπος Ενέργειας, κατά τις ίδιες πληροφορίες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.