Πανελλαδική κινητοποίηση από τους εργαζόμενους σε Stage
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι σε προγράμματα Stage, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης για αλλαγή στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο. Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι δεν αλλάζει η απόφαση για τα Stage.
53
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι σε προγράμματα Stage, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης για αλλάγή στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο.
Στην Αθήνα, οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.
Στο υπουργείο εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος επανέλαβε ότι απαγορεύεται από το Σύνταγμα η μονιμοποίηση προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όσο και από το ΠΔ 164/2004, το οποίο στο άρθρο 2 παρ. 2 ρητώς εξαιρεί τις συμβάσεις μαθητείας Stage από την δυνατότητα μετατροπής τους σε αορίστου χρόνου.
O κ. Ραγκούσης επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης, για κατάργηση της μοριοδότησης κατά ποσοστό 50% της προϋπηρεσίας στο δημόσιο τομέα, καθώς αντίκειται στις αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και ότι όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
Στους διαγωνισμούς θα μπορούν να λάβουν μέρος και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Stage, των οποίων η προϋπηρεσία θα λαμβάνεται υπόψη, όπως μέχρι τώρα, όχι όμως προσαυξημένη κατά 50%.
Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου με συμμετοχή εργαζομένων και από άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Η πορεία, με κεντρικά αιτήματα «την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας» και «την άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε προγράμματα Stage» κατέληξε στη γγ Μακεδονίας-Θράκης.
Οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» όπου διεξάγεται το 30ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βασίλης Ρίζος: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον γιο της Θεανώς Φωτίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
- Τρομερός Σιμεόνε: Υποκλίθηκε στον Γκριεζμάν και τον… προειδοποίησε ότι θα γίνει αλλαγή αν δεν τρέχει! (vid)
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα της βήματα
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βγει στην τετράδα – Το απαραίτητο 2/2 και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442