Μια «Μεγάλη Περιπέτεια» ξεκινά στο Ψηφιακό Πλανητάριο
Η εξερεύνηση του διαστήματος από την εποχή των αποστολών Apollo μέχρι σήμερα εξιστορείται στην παράσταση Η Μεγάλη Περιπέτεια, που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.
36
Η εξερεύνηση του διαστήματος από την εποχή των αποστολών Apollo μέχρι σήμερα εξιστορείται στην παράσταση Η Μεγάλη Περιπέτεια, που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Η ψηφιακή ταινία του Παναγιώτη Σιμόπουλου, διάρκειας 40 λεπτών, περιγράφει τις δραστηριότητες των διαστημικών λεωφορείων τα τελευταία 30 χρόνια, την εκπαίδευση και τις συνθήκες διαβίωσης στο Διάστημα, την ανάπτυξη των Διαστημικών Σταθμών (Σαλιούτ, Σκάιλαμπ, Μιρ και Διεθνής Διαστημικός Σταθμός), την προσφορά των απογόνων του Σπούτνικ για τη βελτίωση της ζωής στη Γη, τις ανακαλύψεις των τροχιακών αστεροσκοπείων για το Σύμπαν και τις μελλοντικές περιπέτειες στους πλανήτες και τους δορυφόρους του Ηλιακού Συστήματος.
«Η Μεγάλη Περιπέτεια» είναι το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας για την εξερεύνηση του Διαστήματος (προηγήθηκε η παράσταση Από τη Γη στη Σελήνη με τις αποστολές του αμερικανικού προγράμματος Apollo.
Δείτε τις ημέρες και ώρες προβολών εδώ.
Οι επισκέπτες του Πλανητάριου θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση Η… Απεραντοσύνη του Ουρανού: Αστρονομικοί Χάρτες και Ημερολόγια» του Αντώνη Ασπρόμουργου, η οποία περιλαμβάνει 15 πίνακες και ένα γλυπτό, εικαστικές αναπαραστάσεις ευρημάτων από τη Νεολιθική εποχή μέχρι και τον 13ο αιώνα.
Το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 387.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Σύλληψη 28χρονου για κατοχή καλάσνικοφ – Εξετάζεται και για πορνογραφία ανηλίκου
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Το πρόγραμμα των play off – Πότε παίζουν ΠΑΟΚ και Άρης
- Αλβανία: Ένταση στο κοινοβούλιο – Πέταξαν νερά, άναψαν φωτοβολίδες προτού επέμβει η αστυνομία
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση του «δεν ξέρω-δεν είδα-δεν άκουσα» νομίζει ότι θα βυθιστεί σε αμνησία όλη η κοινωνία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Πώς αμείβεται η εργασία Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
- Από τη Σητεία ως το Μαρόκο – Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των γιορτών στην Aegean



