Η Frontex δεν έχει παραβιάσει ποτέ τον τουρκικό εναέριο χώρο, δηλώνει η Κομισιόν
Τα εναέρια μέσα της δύναμης Frontex δεν έχουν παραβιάσει ποτέ τον τουρκικό εναέριο χώρο, αναφέρει ο αρμόδιος Επίτροπος, Ζακ Μπαρό, απαντώντας σε ερώτηση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή παρενόχληση ελικοπτέρου που επιχειρούσε εντός του FIR Αθηνών από τουρκικό ραντάρ.
30
Τα εναέρια μέσα της δύναμης Frontex δεν έχουν παραβιάσει ποτέ τον τουρκικό εναέριο χώρο, αναφέρει ο αρμόδιος Επίτροπος, Ζακ Μπαρό, απαντώντας σε ερώτηση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή παρενόχληση ελικοπτέρου που επιχειρούσε εντός του FIR Αθηνών από τουρκικό ραντάρ.
Στην ερώτησή τους οι ευρωβουλευτές της ΝΔ κατήγγειλαν την πάγια τουρκική τακτική των συνεχών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, και κάλεσαν την Επιτροπή να πάρει θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό.
Ο κ. Μπαρό τόνισε ότι η Frontex δεν έχει ποτέ απειληθεί από τις τουρκικές αρχές, ενώ για το περιστατικό επισήμανε ότι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το τουρκικό κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησε να έλθει σε ασύρματη επικοινωνία με το ελικόπτερο με σκοπό να το αναγνωρίσει, αλλά η επαφή ήταν αδύνατη διότι χρησιμοποιήθηκε διαφορετική ραδιοσυχνότητα.
Επιπλέον, ενημέρωσε ότι η Frontex διαπραγματεύεται με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές τη σύναψη συμφωνίας εργασίας στον τομέα της διαχείρισης των συνόρων, ενώ παράλληλα έχει ενημερώσει τους Τούρκους ομόλογούς του για τις δραστηριότητες της κοινής επιχείρησης Ποσειδών 2009 και τους κάλεσε να προσδιορίσουν επιχειρησιακά σημεία επαφής.
Η επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, χαιρέτησε τις προσπάθειες της Επιτροπής στον ευαίσθητο τομέα διαχείρισης των συνόρων, που κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.
«Θα παραμείνουμε πιστοί στην πάγια θέση μας περί συμμόρφωσης της Τουρκίας με τις διεθνείς της υποχρεώσεις και την εφαρμογή των αρχών καλής γειτονίας απέναντι στην Ελλάδα» κατέληξε η κα Γιαννάκου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρίγος Συγκίνησης για τη Μεγαλειώδη 200ή Επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου
- Τουλάχιστον 188 νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας σε Πακιστάν και Αφγανιστάν
- Σπείρα με έδρα στη Βουλγαρία διέπραττε τηλεφωνικές απάτες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Εξιχνιάστηκαν 41 υποθέσεις
- Βγάζουν στη σέντρα τον Λανουά με διαρροές ορισμών
- Χατζηβασιλείου: Ελέγχομαι για αδίκημα που δεν διαπράχθηκε – Επανέρχεται περσινή υπόθεση χωρίς νέα στοιχεία
- Ο Μαγκουάιρ μένει στο Ολντ Τράφορντ
- «Εσύ τη σκότωσες» – Δαίμονες, εξάρτηση και μια θηλιά – Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μέσα από τα ημερολόγια του
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ξέρει ότι αμφισβητείται, αλλά δεν έχει… ενημερωθεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442