Το Μαρούσι… άγγιξε το θαύμα, αλλά η τύχη χάρισε τη νίκη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Το Μαρούσι κοίταξε στα μάτια την περσινή φιναλίστ της Ευρωλίγκα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά τελικά ηττήθηκε στις... λεπτομέρειες. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα «έπεσε» στο ΟΑΚΑ με το τελικό 66-65, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, και υπέστη την πρώτη ήττα του στον 3ο όμιλο από τη ρωσική ομάδα, η οποία δεν θύμιζε σε τίποτα το περσινό σύνολο του Ετορε Μεσίνα. Ηρωας των Ρώσων ήταν ο Βίκτορ Κριάπα, ο οποίος στην εκπνοή ευστόχησε από τα 6,25 και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
102
Το Μαρούσι κοίταξε στα μάτια την περσινή φιναλίστ της Ευρωλίγκα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά τελικά ηττήθηκε στις… λεπτομέρειες.
Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα «έπεσε» στο ΟΑΚΑ με το τελικό 66-65, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, και υπέστη την πρώτη ήττα του στον 3ο όμιλο από τη ρωσική ομάδα, η οποία δεν θύμιζε σε τίποτα το περσινό σύνολο του Ετορε Μεσίνα.
Ήρωας των Ρώσων ήταν ο Βίκτορ Κριάπα, ο οποίος στην εκπνοή ευστόχησε από τα 6,25 και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Το Μαρούσι μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και με αιχμές στην επίθεση τους Χόμαν, Κις προηγήθηκε 8-3. Ωστόσο, οι Ρώσοι «απάντησαν» με τον Σοκόλοφ, ισορρόπησαν το παιχνίδι και με σερί 7-0 μπήκαν στη δεύτερη περίοδο στο +6 (18-12).
Τα τρίποντα των Πελεκάνου, Καϊμακόγλου και τα λάθη της ΤΣΣΚΑ όχι μόνο κράτησαν κοντά στο σκορ το Μαρούσι στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά έστειλαν το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +2 (34-32).
Με τον Λάνγκντον να αποτελεί τη μοναδική απειλή για το Μαρούσι, οι γηπεδούχοι, οι οποίοι κυριάρχησαν στη συγκομιδή των επιθετικών ριμπάουντ, είχαν το πάνω χέρι στα πρώτα επτά λεπτά της τρίτης περιόδου. Ωστόσο, η άνοδος και η εμπειρία του Χόλντεν συνέβαλε, ώστε η ΤΣΣΚΑ να προηγηθεί και πάλι στο 27 με 43-42 και να κλείσει το δεκάλεπτο με το εύθραυστο +1 (49-48).
Με τον Καϊμακόγλου να κρατάει «ζωντανό» το Μαρούσι και τον Μαυροειδή να δίνει ανάσες, ειδικά με το «γκολ-φάουλ», με το οποίο μείωσε σε 60-61, οι γηπεδούχοι κυνήγησαν τη νίκη μέχρι τη λήξη.
Το Μαρούσι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων και με εξαιρετική άμυνα έδειχνε ότι θα έφτανε στην έκπληξη. Μάλιστα, στα 1,4 πριν από τη λήξη ο Κις με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 65-63, ωστόσο, ενώ όλοι περίμεναν ότι η ελληνική ομάδα θα πανηγύριζε τη νίκη, ο Κριάπα ευστόχησε στην εκπνοή, «έγραψε» το 66-65 και «έκλεψε» το ροζ φύλλο από το Μαρούσι.
Διαιτητές: Μπαχάρ (Ισραήλ), Κόντε (Ισπανία), Γιαβόρ (Σλοβενία)
ΜΑΡΟΥΣΙ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Κις 14 (3), Πελεκάνος 3 (1), Μπατής 3 (1), Χόμαν 5, Μαυροειδής 13, Καλάθης, Κένταλ 2, Καϊμακόγλου 15 (3), Λούκας 10.
ΤΣΣΚΑ (Εβγκένι Πασούτιν): Κουρμπάνοφ, Σισκάουσκας 12 (3), Χόλντεν 16 (2), Πονκρασόφ, Λάνγκντον 18 (2), Σοκολοφ 7, Κριάπα 5 (1), Πλάνινιτς 2, Ραντένοβιτς 6.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνελήφθη στο Μόναχο ο Ουκρανός δολοφόνος του ξενοδόχου στη Ρόδο
- Να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα επιχειρεί ο Μητσοτάκης – Παράθυρο για συμμετοχή στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα
- Οι Αθώοι: Από το πάθος στην καταστροφή – Οι τρεις ήρωες της νέας σειράς μας συστήνονται
- «Η Ερατώ αγαπάει…» – Έρωτας, σεξ και βρισιές σε «γκράφιτι» χιλιετιών στην Πομπηία
- Τείχος δυσαρέσκειας απέναντι στην ΝΔ – Πολιτικό σκηνικό σε αναμονή των νέων κομμάτων – Ισχυρό αίτημα αλλαγής
- Βλάχος: «Έχουμε τα δικά μας όπλα κόντρα στην Ουγγαρία» – Γενηδουνιάς: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»

