Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Πρώτο κατηγορητήριο με βάση το νόμο για την κουκούλα

Πρώτο κατηγορητήριο με βάση το νόμο για την κουκούλα

Αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, λόγω της εφαρμογής του νόμου για την κουκούλα, βρίσκονται πέντε εκ των οκτώ νεαρών, που συνελήφθησαν το Σάββατο, στη διάρκεια επεισοδίων, που ακολούθησαν πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο Πακιστανού μετανάστη.

53

Αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, λόγω της εφαρμογής του νόμου για την κουκούλα, βρίσκονται πέντε εκ των οκτώ νεαρών, που συνελήφθησαν το Σάββατο, στη διάρκεια επεισοδίων, που ακολούθησαν πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο Πακιστανού μετανάστη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, με απόφαση της Εισαγγελίας Πλειμμελειοδικών Πειραιά ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά ο νόμος Δένδια, που ποινικοποιεί τη χρήση της κουκούλας.

Έτσι, οι πέντε κατηγορούμενοι, που απολογούνται σήμερα, Τρίτη, στον ανακριτή Πειραιά, διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης, αλλά με τις επιβαρυντικές διατάξεις του επίμαχου νόμου.

Η ποινική μεταχείριση των πέντε συλληφθέντων έχει προκαλέσει ένταση. Ομάδα νεαρών προχώρησε τη Δευτέρα στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των πέντε και την απόσυρση όλων των εις βάρος τους κατηγοριών.

Για σήμερα, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, όπου θα απολογηθούν οι πέντε κατηγορούμενοι.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο, μετά το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το θάνατο Πακιστανού μετανάστη -από βασανισμό που υπέστη στη διάρκεια κράτησής του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπως καταγγέλλεται. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πλησιάσουν το Αστυνομικό Τμήμα, ωστόσο βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ. Ακολούθησαν συμπλοκές. Η αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα.

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η έρευνα της υπόθεσης 

Οι συνθήκες θανάτου του Πακιστανού μετανάστη αποτελούν αντικείμενο έρευνας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης απέστειλε το φάκελο της υπόθεσης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε, ζητώντας να διερευνηθεί το περιστατικό.

Εν αναμονή της πραγματογνωμοσύνης συμβούλων για τις συνθήκες θανάτου του μετανάστη, η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» οργανώνει σήμερα, Τρίτη, διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο