102

Τη 17η θέση στην ομαδική κατάταξη κατέλαβαν τελικά οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του ατομικού, στο 29ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που διεξάγεται στο Μίε της Ιαπωνίας. Παράλληλα, η Μιχαέλα Μεταλλίδου έχασε για μόλις 0,150 βαθμούς την είσοδό της στον τελικό της Παρασκευής στο σύνθετο ατομικό.

Κατά την τέταρτη και τελευταία ημέρα του γενικού αγώνα -ο οποίος χρησίμευσε για να αναδειχθεί η τελική ομαδική κατάταξη, αλλά και οι φιναλίστ στο σύνθετο ατομικό και τα επιμέρους όργανα- οι Ελληνίδες αθλήτριες αγωνίστηκαν στην κορδέλα, όπου η Μιχαέλα Μεταλλίδου πήρε 24,300 βαθμούς, η Ευαγγελία Γκουντρουμπή 22,575 και η Κατερίνα Γιακουμέλου 22,275.

Στο ομαδικό η Ελλάδα κατετάγη 17η με 233,775 βαθμούς (λαμβάνονται υπόψη οι 10 καλύτερες από τις 12 βαθμολογίες κάθε ομάδας).

Εξάλλου, στον προκριματικό του σύνθετου ατομικού, όπου υπολογίζονταν οι τρεις καλύτερες βαθμολογίες κάθε αθλήτριας, η Μιχαέλα Μεταλλίδου αποδείχθηκε άτυχη, χάνοντας για μια θέση την είσοδο στην 24άδα του τελικού.

Η Θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια ήταν 31η στην συνολική κατάταξη με 73,100 βαθμούς, αλλά στην πραγματικότητα ήταν 25η μεταξύ των αθλητριών που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό (μάξιμουμ δύο αθλήτριες από κάθε χώρα).

Η τελευταία που προκρίθηκε ήταν η Ισπανή Καρολίνα Ροντρίγκεθ με 73,250 βαθμούς, αφήνοντας τη Μεταλλίδου στη θέση της πρώτης αναπληρωματικής.

«Τα παιδιά ολοκλήρωσαν καλά τον αγώνα τους, αλλά και πάλι είχαμε πρόβλημα με τις βαθμολογίες, ειδικά με εκείνη της Μιχαέλας. Φαίνεται ότι, επειδή τη Δευτέρα μπήκαμε πολύ δυναμικά στη διοργάνωση, πολλές χώρες ανασυγκροτήθηκαν και στην συνέχεια αντιμετωπιστήκαμε με επιφύλαξη.

»Η 17η θέση δεν αντανακλά την πραγματική εικόνα της ομάδας. Θα μπορούσαμε να μπούμε στη 12άδα», δήλωσε η τεχνική διευθύντρια ρυθμικής γυμναστικής της ΕΓΟ, Ελένη Πολυχρονίδου.

Η Μιχαέλα Μεταλλίδου δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για τον άδοξο αποκλεισμό από την 24άδα του σύνθετου ατομικού: «Είμαι ικανοποιημένη από τις εμφανίσεις μου, αλλά και στεναχωρημένη, επειδή θεωρώ ότι αδικήθηκα πολύ. Ειδικά στο στεφάνι, αλλά και σήμερα στην κορδέλα, άξιζα πολύ καλύτερη βαθμολογία.

»Ήξερα ότι η είσοδος στον τελικό θα ήταν δύσκολη, έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά δεν ήταν αρκετό. Θέλω να ευχαριστήσω την προπονήτριά μου, Κυβέλη Χατζηβασιλειάδου, και τη χορογράφο, Μιρέλα Παραστατίδου, για την συμπαράστασή τους, τόσο σ΄αυτή τη διοργάνωση όσο και συνολικά».

Απόλυτη πρωταγωνίστρια της ημέρας ήταν η Ρωσίδα Ολυμπιονίκης Εβγκένια Κανάεβα, η οποία έφτασε τα πέντε χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση, αφού επικράτησε στην μπάλα και στην κορδέλα, όπως βέβαια και στο ομαδικό, ενώ την Τρίτη είχε αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σχοινάκι και το στεφάνι.

Για τις αθλήτριες του ατομικού, η αυλαία πέφτει την Παρασκευή με τον τελικό του σύνθετου ατομικού (08:30 – 14:30 ώρα Ελλάδας). Τη σκυτάλη θα πάρουν στην συνέχεια οι ομάδες του ανσάμπλ, που θα αγωνιστούν το Σαββατοκύριακο.

Οι νικήτριες στους σημερινούς τελικούς:

Ομαδικό
1. Ρωσία (Εβγκένια Κανάεβα, Ντάρια Κοντάκοβα, Ντάρια Ντμιτρίεβα, Όλγα Καπράνοβα) 282,175
2. Λευκορωσία (Μελιτίνα Στανιούτα, Σβετλάνα Ρουντάλοβα, Λιούμποφ Τσαρκάσινα) 262,825
3. Αζερμπαϊτζάν (Ζεϊνάμπ Τζαβαντλί, Άννα Γκουρμπάνοβα, Αλίγια Γκαράγεβα) 258,525

Μπάλα
1. Εβγκένια Κανάεβα (Ρωσία) 28,575
2. Αλίγια Γκαράγεβα (Αζερμπαϊτζάν) 27,325
3. Αννα Μπεσόνοβα (Ουκρανία) 27,250

Κορδέλα
1. Εβγκένια Κανάεβα (Ρωσία) 28,000
2. Αννα Μπεσόνοβα (Ουκρανία) 27,900
3. Σίλβια Μίτεβα (Βουλγαρία) 26,850

Η συνολική παρουσία των Ελληνίδων αθλητριών του ατομικού στη διοργάνωση:

Μιχαέλα Μεταλλίδου: 31η στο σύνθετο ατομικό με 73,100 βαθμούς (σχοινάκι: 27η με 24,650, στεφάνι: 29η με 24,150, μπάλα: 41η με 23,675, κορδέλα: 27η με 24,300).

Ευαγγελία Γκουντρουμπή: 53η στο σύνθετο ατομικό με 69,025 βαθμούς (σχοινάκι: 46η με 23,500, στεφάνι: 65η με 22,650, μπάλα: 54η με 22,875, κορδέλα: 52η με 22,575).

Ιωάννα Τάχα: 74η στο σύνθετο ατομικό με 66,675 βαθμούς (σχοινάκι: 54η με 23,125, στεφάνι: 83η με 21,600, μπάλα: 74η με 21,950).

Κατερίνα Γιακουμέλου: 62η στην κορδέλα με 22,275 βαθμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ