Φιλόδοξο στόχο για τη μείωση των εκπομπών αερίων θέτει η νέα ιαπωνική κυβέρνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γούκιο Χατογιάμα δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του στοχεύει στη μείωση κατά 25% των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έως το 2020, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.
30
Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γούκιο Χατογιάμα δήλωσε ότι η χώρα του στοχεύει στη μείωση κατά 25% των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έως το 2020, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.
Ο Χατογιάμα, που θα αναλάβει την πρωθυπουργία στις 16 Σεπτεμβρίου, δεσμεύτηκε για τον στόχο αυτό σε ομιλία του σε συμπόσιο στο Τόκιο με θέμα τις κλιματικές αλλαγές.
Εξαγγέλλοντας το στόχο του, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δήλωσε ότι το σχέδιο μείωσης θα εξαρτηθεί από τους στόχους στους οποίους θα συμφωνήσουν οι άλλες βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες στις συνομιλίες που θα λάβουν χώρα το Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη.
Η σύνοδος της Κοπεγχάγης πραγματοποιείται με στόχο την να υπογραφή της διεθνούς συνθήκης για το κλίμα, η οποία θα διαδεχθεί το Πρωτόκολλο του Κιότο το 2012.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι ο στόχος που ανακοίνωσε ο Γιουκίου Χατογιάμα σε συμπόσιο για την κλιματική αλλαγή στο Τόκιο είναι πολύ πιο φιλόδοξος από αυτούς που θέτουν άλλα βιομηχανικά κράτη.
Ήδη ο νέος Ιάπωνας πρωθυπουργός επικροτήθηκε από τον ΟΗΕ, ο οποίος καλεί τις ανεπτυγμένες χώρες να δεσμευθούν σε μείωση από 25-40% στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2020.
Η Ιαπωνία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως και η πέμπτη χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απίθανο συμβάν με πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ: «Κλειδώθηκαν σε γραφείο και τον απέλυσε»
- Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα – Βροχές στην Αθήνα, χιόνια στα ορεινά
- Ο αιώνιος γρίφος του Κερτ Κομπέιν – Το σημείωμα αυτοκτονίας είναι πλαστό
- LIVE: Νιούκαστλ – Σάντερλαντ
- Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης παραμένει άβουλος παρατηρητής των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου
- Γκεγιέ: «Επιστρέφω τα μετάλλια στο Μαρόκο, αλλά υπό προϋποθέσεις…»


