Αισιοδοξία της Μεταλλίδου ενόψει του Παγκοσμίου ρυθμικής γυμναστικής
Αισιόδοξη για μια επιτυχημένη ελληνική εκπροσώπηση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που θα γίνει στο Μίε της Ιαπωνίας (7-13 Σεπτεμβρίου), εμφανίζεται η Μιχαέλα Μεταλλίδου. Η 16χρονη πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στο ατομικό μαζί με τις Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Ιωάννα Τάχα και Κατερίνα Γιακουμέλου, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο θεσμό.
102
Αισιόδοξη για μια επιτυχημένη ελληνική εκπροσώπηση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, που θα γίνει στο Μίε της Ιαπωνίας (7-13 Σεπτεμβρίου), εμφανίζεται η Μιχαέλα Μεταλλίδου.
Η 16χρονη πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στο ατομικό μαζί με τις Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Ιωάννα Τάχα και Κατερίνα Γιακουμέλου, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο θεσμό και σε δηλώσεις της τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ως ομάδα, θα προσπαθήσουμε να μπούμε στις 10-12 πρώτες θέσεις, παρότι δεν θα είναι εύκολο. Σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να κάνω μία αξιοπρεπή εμφάνιση και θα κυνηγήσω την είσοδο στην 24άδα του τελικού στο σύνθετο ατομικό.
»Σε κάθε μεγάλο αγώνα νιώθω ότι αποκτώ εμπειρία, αφού είναι η πρώτη μου χρονιά σε αυτό το επίπεδο. Του χρόνου τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για μένα, με δεδομένο ότι και οι κριτές θα με έχουν μάθει ως αθλήτρια».
Η αθλήτρια του ΑΓΕΜΣ Σπάρτακος Θεσσαλονίκης, είπε ακόμη: «Πιστεύω πως δυνατό σημείο μου είναι ότι έχω σταθερή απόδοση και βγάζω τα προγράμματά μου σε όλους τους αγώνες».
Πρότυπό της είναι η Ρωσίδα χρυσή Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Εβγκένια Κανάεβα, αφού «…τα έχει όλα, εξαιρετική τεχνική με το όργανο, σωματική ευλυγισία και εκφραστικότητα», ενώ δηλώνει ακόμη θαυμάστρια της Ουκρανής παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Αννα Μπεσόνοβα.
Τις δυνατότητες της Μιχαέλας Μεταλλίδου υπογραμμίζει και η προπονήτριά της από το 2006, Κυβέλη Χατζηβασιλειάδου: «Η Μιχαέλα είναι πολύ εργατική, προσηλωμένη στους στόχους της και θέλει πάντα να βελτιώνεται.
»Αναζητά από μόνη της την τελειότητα στις ασκήσεις κάθε προγράμματος που εκτελεί. Είναι ιδιαίτερα ευκίνητη και γρήγορη, ενώ τώρα που μεγαλώνει καταφέρνει να βγάζει επίσης τη θηλυκή πλευρά του αθλήματός μας, προσπαθώντας να ενισχύσει τη εκφραστικότητά της».
Ενόψει του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, η ομοσπονδιακή προπονήτρια τονίζει: «Θα ήθελα η Μιχαέλα να προκριθεί στον τελικό του σύνθετου ατομικού.
»Αν το πετύχει, θα είναι ένα πρώτο βήμα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, αφού θα πρόκειται για μια αναγνώριση της αξίας της από τις διεθνείς κριτές.
»Είναι ένας δύσκολος στόχος, ωστόσο από την παρθενική της χρονιά στην κατηγορία γυναικών η αθλήτριά μας έχει καταφέρει να την προσέξουν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγωγή-βόμβα κατά του Κρίσπιν Γκλόβερ από μοντέλο: Καταγγελίες για επίθεση και απαίτηση να γίνει «σκλάβα του σεξ»
- Ουκρανία: H επόμενη τριμερής συνάντηση θα γίνει στις αρχές Μαρτίου, στα HAE λέει ο Ζελένσκι
- Βικτόρια Πλζεν – Παναθηναϊκός: Βίντεο με τη διαδικασία των πέναλτι
- Κούβα: Αμερικανοί πολίτες επέβαιναν στο ταχύπλοο εναντίον του οποίου άνοιξε πυρ η κουβανική ακτοφυλακή
- Σακελλαρίδης για υποκλοπές: Η υπόθεση τώρα αρχίζει, μέχρι την τελική απόδοση δικαιοσύνης
- Νέα επιστολή της Τουρκίας στα ΗΕ κατά της Ελλάδας – Υπεραμύνεται Γαλάζιας Πατρίδας και τουρκολιβυκού μνημονίου





