Έκδοση του MS Office θα αποκτήσουν τα smartphones της Nokia
Συνεργασία για την εισαγωγή του πακέτου εφαρμογών γραφείων Office της Microsoft, καθώς και άλλου λογισμικού, σε smartphones της Nokia, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, καθώς ο ανταγωνισμός από το iPhone, τα BlackBerry και άλλα αντίστοιχα κινητά, αυξάνεται.
28
Συνεργασία για την εισαγωγή του πακέτου εφαρμογών γραφείων Office της Microsoft, καθώς και άλλου λογισμικού, σε smartphones της Nokia, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.
Κατ αυτόν τον τρόπο, τα κορυφαία κινητά της φινλανδικής εταιρείας, τα οποία βασίζονται σε μία έκδοση του λειτουργικού Symbian, θα μπορούν να ανοίξουν, να δημιουργήσουν και να επεξεργαστούν αρχεία φτιαγμένα σε Word, Excel, PowerPoint και OneNote.
Τα κινητά της Nokia θα συνεργάζονται επίσης με το σύστημα Unified Communications της Microsoft, το οποίο φέρνει σε κινητά με πρόσβαση στο Internet δυνατότητες στιγμιαίων μηνυμάτων, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τηλεδιάσκεψη.
Τα τελευταίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον επόμενο χρόνο.Η σουίτα του MS Office θα ακολουθήσει αργότερα.
Η Nokia παραμένει νούμερο ένα κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, αν και τα τελευταία χρόνια είδε το μερίδιο της αγοράς της να συρρικνώνεται, λόγω του υψηλού ανταγωνισμού από το iPhone της Apple, τα BlackBerry και άλλα αντίστοιχα κινητά.
Από μία άποψη, Nokia και Microsoft θα παραμείνουν ανταγωνιστές, καθώς το «καθεστώς» των δύο διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων για κινητά, το Symbian και το Windows Mobile, θα συνεχίσει να υφίσταται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Είχαν κάνει τα πάντα» – Οι τραγικές προσπάθειες του Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του να βοηθήσουν τον γιο τους πριν το φρικτό έγκλημα
- Ουκρανία: Κίεβο και Ευρωπαίοι συστήνουν Επιτροπή Πολεμικών Αποζημιώσεων
- Στην Πάτρα για την «Ιθάκη» ο Τσίπρας – Συνάντηση με νέους σε καφέ του κέντρο
- ΣΥΡΙΖΑ: Την ώρα που οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους, η ΝΔ παίρνει θέση απέναντί τους και στο Ευρωκοινοβούλιο.
- Δημήτρης Χορν – Δημήτρης Ήμελλος: Το μυστικό του θεάτρου
- Κάραγκερ: «Σαλάχ, σκέψου να είσαι στην Σαουδική Αραβία και η Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League»




