Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στο οδόφραγμα Λιμνίτη ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ

Στο οδόφραγμα Λιμνίτη ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ

Τεχνικά θέματα για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Λιμνίτη, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κύπρου, εξέτασαν ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ Τ.Ζεριχούν και οι σύμβουλοι των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, οι οποίοι μαζί με τεχνοκράτες των Ηνωμένων Εθνών επισκέφθηκαν την περιοχή.

38

Τεχνικά θέματα για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Λιμνίτη, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κύπρου, εξέτασαν ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ Ταγιέ Ζεριχούν και οι σύμβουλοι των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Γιώργος Ιακώβου και Οζντίλ Ναμί, οι οποίοι μαζί με τεχνοκράτες των Ηνωμένων Εθνών επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας την περιοχή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να ανοίξει το οδόφραγμα, πρέπει προηγουμένως να ανακατασκευαστεί το οδικό δίκτυο, περίπου 10 χλμ.

Ο κ. Ζεριχούν δήλωσε ότι οι δύο πλευρές δίνουν προτεραιότητα στο άνοιγμα του οδοφράγματος και «εμείς, τα Ηνωμένα Έθνη, προσπαθούμε να διευκολύνουμε την προσπάθεια». Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το άνοιγμα οδοφραγμάτων «φέρνει πιο κοντά τις δύο κοινότητες».

Ο Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι στόχος είναι η κάλυψη της διαδρομής από τον Λιμνίτη στη Λευκωσία σε μια ώρα.

Ο Οζντίλ Ναμί εξέφρασε την ελπίδα οι εργασίες να ολοκληρωθούν σε λίγους μήνες για να ανοίξει το οδόφραγμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο