Η νέα γρίπη τινάζει στον αέρα τη νέα σχολική χρονιά
Αθήνα: Στον αέρα βρίσκεται η νέα σχολική χρονιά, εξαιτίας της εξάπλωσης των κρουσμάτων της νέας γρίπης. Το πρώτο σοβαρό περιστατικό στη χώρα μας καταγράφεται στη βόρεια Ελλάδα, όπου ένας 25χρονος νοσηλεύεται με πνευμονία στο ΑΧΕΠΑ. Στα 290 τα κρούσματα συνολικά.
Αθήνα: Στον αέρα βρίσκεται η νέα σχολική χρονιά, εξαιτίας της εξάπλωσης των κρουσμάτων της νέας γρίπης. Το πρώτο σοβαρό περιστατικό στη χώρα μας καταγράφεται στη βόρεια Ελλάδα, όπου ένας 25χρονος νοσηλεύεται με πνευμονία στο ΑΧΕΠΑ. Στα 290 τα κρούσματα συνολικά.
Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Νίκη Γκοτσοπούλου, ζητήθηκε από το υπουργείο Υγείας επίσημη συνάντηση ώστε να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την πανδημία.
Όπως αναφέρει το Βήμα, οι αρμόδιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμα και να μην ανοίξουν τα σχολεία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς η νόσος μπορεί το φθινόπωρο να χτυπήσει 1 στους 3 Έλληνες.
Εάν τα σχολεία τελικά ανοίξουν, το υπουργείο Παιδείας θα προχωρεί άμεσα σε αναστολή των μαθημάτων σε όποιο σχολείο εκδηλωθεί ξέσπασμα της νέας γρίπης. Αν το ξέσπασμα της νόσου είναι γενικευμένο τότε πιθανότατα θα κλείσουν όλα τα σχολεία.
Το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά θα εξαρτηθεί από τις διαστάσεις που θα έχει πάρει η πανδημία της γρίπης στη χώρα μας το φθινόπωρο.
Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τους επιδημιολόγους του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Πάντως, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα δοθούν οδηγίες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής στο διδακτικό προσωπικό και στους μαθητές.
Το πρώτο σοβαρό κρούσμα
Το πρώτο σοβαρό κρούσμα νέας γρίπης καταγράφεται στη Bόρεια Ελλάδα, όπου ένας 25χρονος από τη Βέροια νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με συμπτώματα πνευμονίας.
Ο νεαρός ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα στη Ζάκυνθο ως μέλος μουσικού γκρουπ και παρουσίασε μεταξύ άλλων υψηλό πυρετό και μυαλγία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ίδια συμπτώματα εμφανίστηκαν σε ακόμη δύο μέλη του γκρουπ, με αποτέλεσμα ο 25χρονος να θορυβηθεί και να επιστρέψει εσπευσμένα στη Βέροια την περασμένη Παρασκευή.
Στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 290 κρούσματα, εκ των οποίων τα 128 έχουν ιαθεί πλήρως.
health.in.gr
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442