Ασημένια μετάλλια από Εξάρχου και Αλυφαντή στην κολύμβηση των Μεσογειακών
Η Αγγελική Εξάρχου χάρισε στην ελληνική κολύμβηση το πρώτο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα. Αργυρό μετάλλιο και από τον Ρωμανό Αλυφαντή, που με 1:59.89 και τερμάτισε δεύτερος στον τελικό των στα 200μ. μικτή ατομική. Πέμπτος ο Γρηγοριάδης.
Η Αγγελική Εξάρχου χάρισε στην ελληνική κολύμβηση το πρώτο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα.
Η πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού πήρε την δεύτερη θέση στον τελικό των 100μ. πρόσθιο με επίδοση 1:08.99, τερματίζοντας πίσω από την Ιταλίδα Ρομπέρτα Πανάρα που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με 1:08.47.
Αργυρό μετάλλιο και από τον Ρωμανό Αλυφαντή. Ο κολυμβητής του Παναθηναϊκού έκανε χρόνο 1:59.89 και τερμάτισε δεύτερος στον τελικό των στα 200μ. μικτή ατομική, πίσω από τον ασυναγώνιστο Τυνήσιο («χρυσό» Ολυμπιονίκη στα 1.500μ. ελεύθερο) Ουσάμα Μελούλι, ο οποίος πέτυχε ρεκόρ αγώνων με 1:58.38. Στην ίδια κούρσα, ο Ματέο Λιούπης έμεινε όγδοος σε 2:06.24.
Ο Αρης Γρηγοριάδης δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα του τελικού των 50μ. ύπτιο, αφού τερμάτισε πέμπτος με 25.57. Νικητής ήταν ο Ισπανός Ασβιν Βίλντεμπερ Φάμπερ με πολύ σπουδαίο χρόνο, 24.73.
Παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. ελεύθερο σημείωσε η Φεντερίκα Πελεγκρίνι, στη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα. Η Ιταλίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης των 200μ. τερμάτισε σε 4:00.41, καταρρίπτοντας το 4:00.66 που είχε σημειώσει η Βρετανή Τζοάν Τζάκσον πριν περίπου τρεις μήνες (16 Μαρτίου), στο Σέφιλντ.
Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η ελληνική ομάδα στον τελικό των 4Χ100μ. ελεύθερο. Οι Νόρα Δράκου, Βασιλική Τσαμπασιάν, Μάρθα Μάτσα και Ελένη Κωστή τερμάτισαν στην 4η θέση με 3:48.00, ενώ η Δράκου, που κολύμπησε πρώτη, πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων με 56.18 (προηγούμενο δικό της με 56.42 από πέρυσι, στο Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων του Βελιγραδίου).
Νωρίτερα, στον τελικό των 400μ. ελεύθερο ανδρών, ο Γιάννης Γιαννούλης πήρε την έκτη θέση με 3:53.88 και ο Χρήστος Μούτσος την έβδομη με 3:54.69, σε μία κούρσα όπου ο Τυνήσιος Ουσάμα Μελούλι πήρε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο μέσα σε λίγη ώρα (είχε προηγηθεί αυτό στα 200μ. μικτή ατομική), πετυχαίνοντας μάλιστα ρεκόρ Αφρικής με 3:42.71.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας