Στον Ισμαήλ Κανταρέ το βραβείο Πρίγκιπας της Αστούριας για τη Λογοτεχνία
Ο κορυφαίος των αλβανικών γραμμάτων, Ισμαήλ Κανταρέ, τιμήθηκε με το βραβείο Πρίγκιπας της Αστούριας για τη Λογοτεχνία 2009. Τα έργα του Κανταρέ έχουν μεταφραστεί σε τουλάχιστον 40 γλώσσες, ενώ έχει προταθεί και για ο Νόμπελ Λογοτεχνίας.
30
Ο κορυφαίος των αλβανικών γραμμάτων, Ισμαήλ Κανταρέ, τιμήθηκε με το βραβείο Πρίγκιπας της Αστούριας για τη Λογοτεχνία 2009.
Το βραβείο Πρίγκηπας της Αστούριας, το οποίο συνοδεύεται από 50.000 ευρώ, απονέμεται κάθε φθινόπωρο σε οκτώ κατηγορίες από τον διάδοχο του ισπανικού θρόνου πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος φέρει και τον τίτλο του πρίγκιπα της Αστούριας.
Μυθιστοριογράφος, ποιητής και δοκιμιογράφος ο Κανταρέ, 73 ετών σήμερα, θεωρείται ο κορυφαίος συγγραφέας της Αλβανίας, απο την οποία εξορίστηκε το 1990 και μετοίκησε στο Παρίσι, όπου ζει μέχρι σήμερα.
Τα έργα του έχουν μεταφρασθεί σε τουλάχιστον 40 γλώσσες και αποτελούν ένα κράμα ρεαλισμού και φανταστικού στοιχείου.
Ανάμεσα στα πιο γνωστά είναι Το χρονικό της πέτρινης πόλης (1971), Ρημαγμένος Απρίλης (1978), Το κονσέρτο (1988), Το παλάτι των ονείρων (1988).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όσκαρ 2026: Ποιοι θα είναι οι παρουσιάστες της φετινής τελετής
- Λουτράκι: Συνελήφθη ο 17χρονος για την αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό και έναν τραυματία
- Λόρα: Η απόφασή της να ενημερώσει τις γερμανικές Αρχές και η επόμενη ημέρα για την 16χρονη
- Υπουργείο Εξωτερικών: Οι Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια σε Ιράν, Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη
- Τραγικός θάνατος 67χρονης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
- Καλλιτεχνική κολύμβηση: Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 14 χρόνια στην Αυστρία

