Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών στις 17.05 το απόγευμα της Παρασκευής. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε νότια της Ρόδου, σε απόσταση 500χλμ ΝΑ της Αθήνας.
Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών στις 17.05 το απόγευμα της Παρασκευής.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε νότια της Ρόδου, σε απόσταση 500χλμ νοτιοανατολικά της Αθήνας.
Η δόνηση έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους της Ρόδου και των γύρω νησιών χωρίς όμως να προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία, ενώ δεναναφέρθηκανζημιές.
Την Πέμπτη στην ευρύτερη περιοχή σημειώθηκαν μικρές σεισμικές δονήσεις που έγιναν ελάχιστα αισθητές από τους κατοίκους.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.