Ανοιγμα «ψαλίδας» και αποσυσπείρωση στη ΝΔ «δείχνει» γκάλοπ της MRB
Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, διευρύνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, ενώ το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει πρόβλημα συσπείρωσης -που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οφείλεται στις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens-, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.
53
Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, διευρύνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, ενώ το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει πρόβλημα συσπείρωσης -που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οφείλεται στις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens-, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πρόσφατες αναταράξεις στο θέμα της Siemens λειτούργησαν αρνητικά για την κυβέρνηση, αφού προκάλεσαν αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων της κατά 1% και ενίσχυση των διαρροών της προς τον ΛΑΟΣ. Η δημοσκόπηση όμως καταγράφει και εντυπωσιακή υποχώρηση των Οικολόγων κατά 3%.
Η μέτρηση της MRB διενεργήθηκε στις 3 και 4 Ιουνίου και συμπεριλαμβάνει τις πολιτικές εξελίξεις ως την Πέμπτη.
Στο σύνολο των ψηφοφόρων η μέτρηση καταγράφει ότι το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 29,1% και ακολουθεί η Ν.Δ. με 26%. Σε εκείνους όμως που δηλώνουν με βεβαιότητα ότι θα πάνε να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ φτάνει το 33,7%, η Ν.Δ. ακολουθεί με 30,1%, το ΚΚΕ με 7,7%, ο ΛΑΟΣ με 6,4%, οι Πράσινοι με 5,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%.
Σε σύγκριση με την έρευνα της ίδιας εταιρίας την προηγούμενη Κυριακή, αυτό σημαίνει άνοιγμα της «ψαλίδας» ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα από τις 2,7 ποσοστιαίες μονάδες στις 3,6 ποσοστιαίες μονάδες.
Αυτό συμβαίνει επειδή η συσπείρωση της Ν.Δ. υποχωρεί κατά 1% στο 66,8% ενώ εκείνη του ΠΑΣΟΚ αυξάνεται κατά 2,2% στο 77%.
Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι το 24,1% των ψηφοφόρων της ΝΔ το 2007 δηλώνει ότι θα ψηφίσει σίγουρα διαφορετικό κόμμα, ενώ το ίδιο λέει μόνο το 10,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Karol G: Ιστορική πρωτιά στο Coachella, σύμβολο ενδυνάμωσης στο Playboy και ο παράγοντας Βεργκάρα
- ΗΠΑ: Δημοκρατικοί και υπερσυντηρητικοί διερωτώνται για την ψυχική υγεία του προέδρου Τραμπ
- Χάποελ Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 95-80: Όνειρα τετράδας με Μίτσιτς και Μπράιαντ
- Εσωκομματικές βολές από Βλάχο για «διαχρονικές παθογένειες» και «ασυμβίβαστο» – Ζητά σύγκληση ΚΟ μετά το Πάσχα
- Ξέσπασμα Μουρίνιο κατά των παικτών του
- Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: Επιστροφή στον διάλογο και σεβασμός του Δικαίου της Θάλασσας στα Στενά του Ορμούζ
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου
- Ιράκ: Η απαχθείσα Αμερικανίδα δημοσιογράφος Σέλι Κίτελσον αφέθηκε ελεύθερη, σύμφωνα με αξιωματούχο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442