Με αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο ξεκινά το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
Με ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο ξεκινά την 1η Ιουνίου το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μεγάλες συμπαραγωγές με σπουδαίους πρωταγωνιστές, ανάμεσά τους την Έλεν Μίρεν, τον Ίθαν Χοκ και την Ζαν Μορό.
91
Με ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο ξεκινά την 1η Ιουνίου το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μεγάλες συμπαραγωγές με σπουδαίους πρωταγωνιστές, ανάμεσά τους την Έλεν Μίρεν, τον Ίθαν Χοκ και την Ζαν Μορό.
Η Ρούλα Πατεράκη, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Ακύλας Καραζήσης θα παρουσιάσουν μονολόγους του ποιητή. Στις 10 Ιουνίου θα γίνει συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη με μελοποιημένα ποιήματα του Ρίτσου. Επίσης, αφιερωμένη στον ποιητή είναι και η παράσταση στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου.
Ο Ρομέο Καστελλούτσι και οι Soc&236;etas Raffaello Sanzi θα παρουσιάσουν στις αρχές Ιουνίου την Κόλαση, τον Παράδεισο και το Καθαρτήριο, εμπνευσμένα από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη.
Ανάμεσα στις παραστάσεις που αναμένονται με ενδιαφέρον είναι Το χειμωνιάτικο παραμύθι του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Σαμ Μέντες, το οποίο θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο στις 21 και 22 Αυγούστου. Στον θίασο συμμετέχουν διάσημοι ηθοποιοί, όπως οι Ίθαν Χοκ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Σινέντ Κιούζακ και η ανερχόμενη Ρεμπέκα Χολ.
Η Έλεν Μίρεν θα ερμηνεύσει Φαίδρα του Ρακίνα, σε σκηνοθεσία Νίκολας Χάιτνερ και η Ζαν Μορό θα συμμετάσχει σε ένα θέαμα του Ισραηλινού σκηνοθέτη Αμος Γκιτάι, ανάμεσα σε θέατρο και ορατόριο, βασισμένο στην Ιστορία του Ιουδαϊκού πολέμου -αρχαίο κείμενο του 1ου αιώνα μ.Χ, του Ιώσηπου Φλαβίου.
Επίσης, στην Επίδαυρο, ο Ντιμίτερ Γκότσεφ θα σκηνοθετήσει τον θίασο του Εθνικού Θεάτρου στους Πέρσες του Αισχύλου, παράσταση που «ανέβασε» με το γερμανικό θέατρο του Βερολίνου και εξυμνήθηκε από τους κριτικούς.
Σε δεύτερη εμφάνισή του το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο ανεβάζει την κωμωδία Όρνιθες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με τους Γιώργο Αρμένη, Αλέξανδρο Μυλωνά, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Το ΚΘΒΕ, με τη Λήδα Πρωτοψάλτη ανεβάζει στην Επίδαυρο τις Τρωάδες, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, ενώ ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου θα παρουσιάσει τις αριστοφανικές Νεφέλες, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου μια παράσταση βασισμένη σε αποσπάσματα από τις χαμένες τραγωδίες του Ευριπίδη.
Στην Πειραιώς, (στην οποία φέτος προστίθεται και η αίθουσα του BIOS), προγραμματίζονται: χορός, σε χορογραφία της εμβληματικής Βελγίδας χορεύτριας Μισέλ Αν ντε Με, καθώς και το Αόρατο Τσίρκο της Βικτόριας Τσάπλιν (κόρη του Τσάρλι Τσαπλιν) που μαζί με το σύζυγό της Ζαν- Μπατίστ Τιερέ, κάνουν μαγικά τρικ και ακροβατικά.
Στο Ρίμινι Πρότοκολ ερασιτέχνες ηθοποιοί υποδύονται μουεζίνηδες του Καΐρου που καλούν από τους μιναρέδες τους πιστούς.
Στην Πειραιώς θα παρουσιαστεί και ο Μπόρις Γκουντούνοφ, σκηνοθετημένος με νέες τεχνολογίες από την καλλιτεχνική ομάδα Fura del Baus της Βαρκελόνης, με προσαρμογή του έργου στη σύγχρονη πραγματικότητα, εμπνευσμένο από την κατάληψη του Θεάτρου της Μόσχας το 2002 από Τσετσένους αυτονομιστές.
Το Ηρώδειο, θα υποδεχτεί την παράσταση Cafe de los Mastros, σε αργεντίνικα τάνγκο, καθώς και τα Μπαλέτα Κίροφ που θα χορέψουν τη Λίμνη των Κύκνων.
Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει πλήθος συναυλιών και μουσικών παραστάσεων.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κηφισός: Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από τροχαίο
- Προχωράει για την απόκτηση του Βάργκα η ΑΕΚ
- Καιρός: Πότε υποχωρεί η παγωνιά – εξπρές, έρχεται άνοδος έως και 10 βαθμούς στη θερμοκρασία
- Πρωτοχρονιά: Πανηγυρική δοξολογία στη Μητρόπολη με παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας
- Ντένβερ Νάγκετς: Μετά τον Γιόκιτς, τραυματίστηκε και ο Βαλαντσιούνας (vid)
- Stranger Things χωρίς spoilers: Το φινάλε «έριξε» ξανά το Netflix – η δεύτερη φορά σε ένα μήνα




