Ο πρώτος μαύρος κυβερνήτης διαστημόπλοιου στο τιμόνι της NASA
Τον Τσαρλς Μπόλντεν, τον πρώτο μαύρο κυβερνήτη διαστημόπλοιου ως επικεφαλής της ΝΑSA πρόκειται να ορίσει ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ο διορισμός του αναμένεται να ανακοινωθεί κατά την επιστροφή του διαστημικού λεωφορείου Atlantis στη Γη, πιθανώς την Κυριακή.
103
Τον Τσαρλς Μπόλντεν, τον πρώτο μαύρο κυβερνήτη διαστημόπλοιου πρόκειται να ορίσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ως επικεφαλής της ΝΑSA, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Λευκός Οίκος.
Εφόσον ο διορισμός του Τσαρλς Μπόλντεν επικυρωθεί από τη Γερουσία, θα γίνει ο πρώτος μαύρος που θα βρεθεί στο τιμόνι της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας.
Η ανακοίνωση της επιλογής του Μπόλντεν αναμένεται να γίνει κατά την επιστροφή του διαστημικού λεωφορείου Atlantis στη Γη.
Η προσγείωση του Atlantis αναβλήθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα το Σάββατο εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, και το διαστημικό όχημα θα επιχειρήσει να προσγειωθεί την Κυριακή.
«Ο καιρός στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι [στη Φλόριντα] δεν μας βοήθησε […] εγκαταλείπουμε για σήμερα» δήλωσε αξιωματούχος της NASA.
Η NASA έχει διάφορες επιλογές αναφορικά με τον χώρο που θα επιχειρήσει να προσγειωθεί την Κυριακή το Atlantis, είτε στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, είτε στην Αεροπορική Βάση Έντουαρντς στην Καλιφόρνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ο «παπα-ΠΑΟΚ» για το δυστύχημα στη Ρουμανία: «Να δώσει κουράγιο η αγκαλιά μας»
- Γρίπη: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Παίδων «Αγία Σοφία» 4χρονο αγοράκι έπειτα από επιπλοκές
- ΠΑΣΟΚ: Τέσσερις λύσεις αιχμής άμεσης εφαρμογής για το κυκλοφοριακό
- Από τον Ομφαλό της Γης στη Γερμανία: Οι Δελφοί ανοίγουν δίαυλο με το Λεβερκούζεν
- Μπαρτζώκας: «Θα είναι στη δωδεκάδα για Μπαρτσελόνα ο Τζόσεφ»
- Καταγγελίες, αρχεία Έπσταϊν και προπαγάνδα: Το παρασκήνιο του ντοκιμαντέρ της Μελάνια Τραμπ

