Αρχαιολογικές ανασκαφές ίσως αποκαλύψουν τον τάφο της Κλεοπάτρας
Σε τρεις περιοχές της Αιγύπτου ετοιμάζονται να ψάξουν οι αρχαιολόγοι, καθώς εικάζεται ότι σε κάποιο από αυτά μπορεί να υπάρχει ο τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Οι ανασκαφές θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, ενώ εικάζεται ότι οι δύο ερωτευμένοι ίσως και να θάφτηκαν δίπλα δίπλα.
103
Σε τρεις περιοχές της Αιγύπτου ετοιμάζονται να ψάξουν οι αρχαιολόγοι, καθώς εικάζεται ότι σε κάποιο από αυτά μπορεί να υπάρχει ο τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας.
Οι ανασκαφές στα σημεία αυτά τα οποία είναι κοντά σε έναν ναό δυτικά της παράκτιας πόλης της Αλεξάνδρειας, πρόκειται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το BBC.
Οι ομάδες που εργάζονται στην περιοχή δηλώνουν ότι η πρόσφατη ανακάλυψη των τάφων που περιέχουν 10 μούμιες, ίσως δείξει πως ο Αντώνιος και η Κλεοπάτρα θάφτηκαν πλάι πλάι.
Οι ομάδες βρήκαν ακόμη μία προτομή της Κλεοπάτρας και νομίσματα που φέρουν την εικόνα της.
Οι αρχαιολόγοι από την Αίγυπτο και τη Δομινικανή Δημοκρατία έχουν ξεκινήσει τις ανασκαφές στο ναό Taposiris Magna τρία χρόνια πριν.
Εκτός από την προτομή και τα νομίσματα της Κλεοπάτρας, μία μάσκα που πιστεύεται ότι ανήκει στον Μάρκο Αντώνιο βρέθηκε.
Ο Αντώνιος και η Κλεοπάτρα αυτοκτόνησαν το 30 π.Χ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Οι νέοι θα πληγούν περισσότερο από το τσουνάμι της τεχνητής νοημοσύνης» προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ
- Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεσμεύεται να «περάσει» την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ, παρά τις αντιρρήσεις
- Πρόεδρός Παρτιζάν: «Το πρόβλημα λέγεται Τζαμπάρι Πάρκερ – Δεν ζήτησα να πουληθεί ο Νιλικίνα»
- Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο πλήρη ναυτικού αποκλεισμού της Κούβας στις εισαγωγές πετρελαίου
- Από την άρνηση στην αποδοχή: Η Ευρώπη πενθεί το ΝΑΤΟ – Και έχει περάσει όλα τα στάδια
- Καιρός: Έρχονται αφρικάνικη σκόνη και λασποβροχές – Χιόνια στα ορεινά και 20άρια στα πεδινά




