Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ΤΕΙ
Έτοιμο να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες σε διαβούλευση είναι το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση θεμάτων των ΤΕΙ, όπως διαβεβαίωσε τους καθηγητές ο υπουργός Παιδείας σε συνάντηση που είχαν. Ο κ.Σπηλιωτόπουλος συμφώνησε να συσταθεί επιτροπή χωροταξικού σχεδιασμού που θα μελετά την ανάγκη ίδρυσης τμημάτων.
Έτοιμο να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες σε διαβούλευση και αργότερα σε συζήτηση είναι το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση θεμάτων σχετικών με τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, όπως διαβεβαίωσε τους καθηγητές των ΤΕΙ ο υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος σε συνάντηση που είχαν.
Όπως τόνισε ο υπουργός, στόχος είναι να υπάρχει πλήρης συνεργασία σε κάθε τοπική κοινωνία μεταξύ Πανεπιστημίου και του αντίστοιχου Τεχνολογικού Ιδρύματος, προκειμένου να υπάρχει ένας συγκεκριμένος και συγκροτημένος χωροταξικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη περαιτέρω τμημάτων των ΤΕΙ σε όλη τη χώρα για να μην είναι όπως σήμερα άναρχα.
«Δεν είναι δυνατόν να σχεδιάζουμε τμήματα ΤΕΙ χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας είτε τις τοπικές ανάγκες, είτε τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, διότι με αυτό τον τρόπο κάνουμε μικροπολιτική και όχι πολιτική προς όφελος της χώρας», τόνισε ο υπουργός.
Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος συμφώνησε, μάλιστα, σε πρόταση των καθηγητών να συσταθεί μια επιτροπή χωροταξικού σχεδιασμού που θα μελετά εάν υπάρχει αναγκαιότητα να γίνει ένα τμήμα ΤΕΙ.
Όπως τόνισαν οι καθηγητές, εξακολουθούν να γίνονται άκριτα τμήματα τα οποία δεν έχουν ούτε υποδομές, ούτε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Οι ίδιοι δήλωσαν ικανοποιημένοι σε γενικές γραμμές από τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό, παρά το γεγονός ότι για τα οικονομικά ζητήματα του κλάδου δεν έλαβαν καμία απάντηση.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας