Τους επισκέπτες της υποδέχεται από την Παρασκευή η «Κυρά της Καλύμνου»
Πόλο έλξης επισκεπτών αναμένεται να αποτελέσει η «Κυρά της Καλύμνου» που από σήμερα, Παρασκευή, θα εκτίθεται μαζί με άλλες σημαντικές αρχαιότητες στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καλύμνου.
43
Πόλο έλξης επισκεπτών αναμένεται να αποτελέσει η «Κυρά της Καλύμνου»που από σήμερα, Παρασκευή, θα εκτίθεται μαζί με άλλες σημαντικέςαρχαιότητες στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καλύμνου.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούνστις 7 το απόγευμα από τον γγ του υπουργείου Πολιτισμού Θοδωρή Δραβίλλα.
Σύμφωνα με το Βήμα, το νέο μουσείο στεγάζει αρχαιότητες από την Προϊστορική ώς και τη Μεταβυζαντινή εποχή, παρουσιάζοντας διαχρονικά την ιστορία του νησιού σε διάρκεια χιλιετιών.
Εκτός από την «Κυρά της Καλύμνου», μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ο μεγάλος αριθμός γλυπτών αναθημάτων στο ιερό του Δαλίου Απόλλωνος, το τεράστιο λατρευτικό άγαλμα του Ασκληπιού, χάλκινα και μαρμάρινα γλυπτά, αντικείμενα εξαιρετικής κεραμικής, νομίσματα, κοσμήματα, εικόνες και χειρόγραφα της βυζαντινής εποχής και πολλά άλλα.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καλύμνου οργανώθηκε από την ΚΒ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2000-2006.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έδωσε τελικά ο Μικ Τζάγκερ «την ευχή του» και τη μουσική του στην Μελάνια Τραμπ για το ντοκιμαντέρ της;
- Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας: Το Ιράν αποθηκεύει ουράνιο υψηλού εμπλουτισμού σε υπόγεια εγκατάσταση
- ΗΠΑ: Ο Μπιλ Κλίντον στο Κογκρέσο για τον Έπσταϊν – «Λάθος πρόεδρος» καταθέτει λένε οι Δημοκρατικοί
- LIVE: Ελλάδα – Μαυροβούνιο
- NASA: Αναθεωρεί την αποστολή Artemis για την επιστροφή στη Σελήνη, προσθέτοντας νέες δοκιμές στο Διάστημα
- Η συμβολή του Προκόπη Παυλόπουλου για τον οριστικό «επαναπατρισμό» των Γλυπτών του Παρθενώνα


