Καθυστερημένα αναζητούν βοήθεια για το εγκεφαλικό επεισόδιο οι γυναίκες
Σαν Ντιέγκο: Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στο νοσοκομείο όταν εκδηλώσουν συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου και έχουν χειρότερα νευρολογικά ελλείμματα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο Διεθνές Συνέδριο για το Εγκεφαλικό Επεισόδιο 2009.
Σαν Ντιέγκο: Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στο νοσοκομείο όταν εκδηλώσουν συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου και έχουν χειρότερα νευρολογικά ελλείμματα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο Διεθνές Συνέδριο για το Εγκεφαλικό Επεισόδιο 2009.
Η Δρ Λουιζ Μακ Κουλουχ και οι συνεργάτες της στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ μελέτησαν στοιχεία για 215 άνδρες και 230 γυναίκες, 45 ετών και άνω που είχαν αποταθεί στο Κέντρο Εγκεφαλικού Επεισοδίου του Νοσοκομείου Χάρτφορντ εντός έξι ωρών από την απαρχή των συμπτωμάτων. Στα κλασσικά συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου περιλαμβάνονται: η αδυναμία σ’ ένα μέρος του σώματος, ειδικά το χέρι ή το πόδι, η δυσκολία στην ομιλία, η προσωπική πτώση, ο σοβαρός πονοκέφαλος, η πνευματική σύγχυση και η ζαλάδα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η άφιξη στο νοσοκομείο, για τις γυναίκες συνεπαγόταν σοβαρότερα συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου από τους άνδρες και χειρότερη λειτουργικότητα.
Οι γυναίκες δεν έχουν την ίδια αίσθηση του επείγοντος με τους άνδρες. Τείνουν να ελαχιστοποιούν την σημασία των συμπτωμάτων τους.
Πάντως οι γυναίκες ήταν μεγαλύτερες από τους άνδρες, κατά μέσο όρο 76,1 ετών συγκριτικά με τα 71,8 έτη για τους άνδρες και ζούσαν μόνες στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Επειδή οι γυναίκες γενικά ζουν περισσότερο μόνες, δεν έχουν κάποιον διαθέσιμο που να μπορεί να αναγνωρίσει τα συμπτώματα και να καλέσει το 166. Επίσης οι ασθενείς μπορεί να είναι σε σύγχυση ή αφασία, γεγονός που παρεμβαίνει στην αναζήτηση βοήθειας. Αλλά κυρίως, οι γυναίκες απλώς δεν θεωρούν τα συμπτώματα τους «επείγοντα».
health.in.gr
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» σε Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442