Νέα νομοθεσία για την ασφαλεία και τον έλεγχο των τροφίμων υιοθετεί η Κίνα
Νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων υιοθετεί η Κίνα σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στα απανωτά διατροφικά σκάνδαλα που έχουν πλήξει τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, συστήνεται ενιαίος φορέας υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.
30
Νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων υιοθετεί η Κίνα σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στα απανωτά διατροφικά σκάνδαλα που έχουν πλήξει τη χώρα τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, η νομοθεσία προετοιμαζόταν από τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από το μείζον σκάνδαλο με το επιμολυσμένο βρεφικό γάλα, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους έξι βρέφη και μολύνθηκαν χιλιάδες άνθρωποι.
«Ο νόμος αυτός προβλέπει τη θέσπιση ενός συστήματος ελέγχων και επιτήρησης, την εφαρμογή πανεθνικών κανόνων ασφάλειας τροφίμων, ένα σύστημα προειδοποίησης και αυστηρών κυρώσεων» προσθέτει το πρακτορείο.
Το «Νέα Κίνα» δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νομοθεσία. Ωστόσο, έχει ήδη γίνει γνωστό ότι θα θεσπισθεί μία μοναδική επιτροπή για την ασφάλεια των τροφίμων υπό τον άμεσο έλεγχο της κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar σε μια πρωτοχρονιάτικη εμφάνιση στο Block 33
- ΗΠΑ: Βρέθηκε νεκρός ο ύποπτος για τους φονικούς πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο Μπράουν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Τι αλλάζει με το επίδομα ανεργίας: Πώς θα υπολογίζεται με βάση τα χρόνια ασφάλισης
- Οδηγός επιβίωσης: Πως να διαχειριστείς τις άβολες συζητήσεις
- ΕΥΔΑΠ: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» στα τιμολόγια νερού




