Συνάντηση Μπακογιάννη-Νίμιτς στη Νέα Υόρκη για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ
Κατ ιδίαν συνομιλίες για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είχαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, στη Νέα Υόρκη.
43
Κατ ιδίαν συνομιλίες για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είχαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, στη Νέα Υόρκη.
Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε 30 λεπτά, ο κ. Νίμιτς δήλωσε ότι αντηλλάγησαν απόψεις «για το πού βρίσκεται σήμερα το θέμα».
Από ελληνικής πλευράς, σημειώθηκε ότι η συνάντηση είχε χαρακτήρα ανασκόπησης και ότι για αυτό το ζήτημα διανύουμε «περίοδο στασιμότητας».
Τέλος, επισημάνθηκε ότι οι συνομιλίες για την ονομασία της ΠΓΔΜ θα συνεχιστούν σε χρόνο που θα κρίνει ο κ. Νίμιτς.
Η συνάντηση της κ. Μπακογιάννη με τον Μάθιου Νίμιτς πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών της στις ΗΠΑ. Την Τετάρτη, η υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την Αμερικανίδα ομόλογό της Χίλαρι Κλίντον.
Μετά τη συνάντηση, οι δύο υπουργοί δήλωσαν αποφασισμένες να συνεργαστούν στενά.
Στις 11 Φεβρουαρίου, ο Μάθιου Νίμιτς συναντήθηκε με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι.
Στη διάρκεια της συνάντησης δεν κατατέθηκε καμιά νέα πρόταση. Ο κ. Νίμιτς χαρακτήρισε το θέμα της ονομασίας «υψηλή προτεραιότητα», τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν «θετικά βήματα» και να διαμορφωθεί «θετική ατμόσφαιρα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442