36

Από την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να αγοράζουν διαδικτυακές διευθύνσεις στο νέο χώρο .tel, ο οποίος λειτουργεί ως ένα είδος τηλεφωνικού καταλόγου για απευθείας κλήσεις μέσω του Διαδικτύου.

Ο νέος χώρος είναι σχεδιασμένος να λειτουργεί όχι μόνο στον Παγκόσμιο Ιστό, αλλά και σε κινητά τηλέφωνα με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Δεν θα χρησιμοποιείται για δικτυακούς τόπους, αλλά για την αποθήκευση τηλεφωνικών αριθμών, διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στοιχείων κλήσης στο Skype ή σε προγράμματα instant messaging, ή ακόμα και συνδέσμων για προφίλ στο MySpace και το Facebook.

Ο ιδιοκτήτες των διευθύνσεων θα μπορούν ακόμα και να δίνουν τις γεωγραφικές συντεταγμένες τους στο GPS, αναφέρουν οι Times της Νέας Υόρκης.

Η διάθεση των νέων διευθύνσεων θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις: Η πρώτη ξεκινά στις 3 Δεκεμβρίου και είναι ανοιχτή μόνο για εταιρείες και οργανισμούς με κατοχυρωμένες εμπορικές ονομασίες που μπορούν να αγοράζουν διευθύνσεις στο νέο χώρο με συνδρομή 400 δολαρίων το χρόνο.

Στη δεύτερη φάση, που ξεκινά στις 3 Φεβρουαρίου 2009, οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να αγοράζει διευθύνσεις για περίπου 150 δολάρια το χρόνο.

Στην τρίτη φάση, από τις 24 Μαρτίου 2009, οι διευθύνσεις θα διατίθενται με ετήσια συνδρομή περίπου 20 δολαρίων.

Διαχειριστής του νέου χώρου είναι η εταιρεία Telnic.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ