Μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας έγινε η Σιμόν Βέιλ, διασωθείσα του Αουσβιτς
Η Σιμόν Βέϊλ, η οποία υπήρξε κρατούμενη στο στρατόπεδο του Aουσβιτς και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έγινε σε ηλικία 81 ετών μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας (οι λεγόμενοι Αθάνατοι) με 22 ψήφους σε σύνολο 29.
91
Η Σιμόν Βέϊλ, η οποία υπήρξε κρατούμενη στο στρατόπεδο του Aουσβιτς και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έγινε σε ηλικία 81 ετών μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας (οι λεγόμενοι Αθάνατοι) με 22 ψήφους σε σύνολο 29.
Πέντε ψηφοδέλτια ήταν λευκά και δύο είχαν μία διαγραφή σε σχήμα «χιαστί» -συνολική απόρριψη όλων των υποψηφίων Ακαδημαϊκών.
Αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε το αποτέλεσμα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί χαιρέτισε την εκλογή της Σιμόν Βέιλ στις τάξεις των Αθανάτων, ενώ εξήρε την ιδιότητα της ως «μιας γυναίκας ηγετικού στελέχους του κράτους», τους διηνεκείς αγώνες της υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων, όπως και της διατήρησης της μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Β Παγκόσμιου πολέμου.
Η Σιμόν Βέιλ εκτός από πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διετέλεσε και υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Πεζοπόρος βρέθηκε νεκρή στο Κολοράντο με σημάδια πως της επιτέθηκε πούμα
- Ιράν: Η Τεχεράνη απαντά στις απειλές Τραμπ – Τον προειδοποιεί να μην περάσει την «κόκκινη γραμμή»
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Οι 12άδες των «αιωνίων»
- Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση: Σταματήστε την επικοινωνιακή διαχείριση και δώστε λύσεις στους αγρότες
- Τέλη κυκλοφορίας: Σχεδόν 790.000 δεν πλήρωσαν εμπρόθεσμα – «Βροχή» τα πρόστιμα





