Αυξήση 5% στα τιμολόγια της ΔΕΗ από το 2009 λόγω ρήτρας καυσίμων
Αυξήσεις 5% στα τιμολόγια του ρεύματος από την 1/1/2009 και μειώσεις 1,5 έως 2% τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου με την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων, προέβλεψε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Τ.Αθανασόπουλος. Επίσης επανέλαβε την πρόταση του για εφαρμογή ρήτρας ρύπων.
Αυξήσεις 5% στα τιμολόγια του ρεύματος από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μειώσεις 1,5 έως 2% τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου με την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων προέβλεψε με δηλώσεις του την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος.
Απαντώντας σε ερωτήσεις γιατί αυξάνονται τα τιμολόγια ενώ μειώνονται οι τιμές του πετρελαίου, ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι οι τιμές φυσικού αερίου ακολουθούν τις τιμές του πετρελαίου με υστέρηση 3 έως 6 μηνών, ενώ τόνισε πως το αποτέλεσμα της εφαρμογής ρήτρας καυσίμων θα είναι ουδέτερο για τη ΔΕΗ.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ επανέλαβε την πρόταση του για εφαρμογή μίας ακόμη ρήτρας στα τιμολόγια του ρεύματος από το 2009, (ρήτρας ρύπων), η οποία θα καλύπτει το κόστος της αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο για το 2008 υπολογίζεται σε 150 εκατομμύρια ευρώ, κόστος που όπως είπε ο κ. Αθανασόπουλος θα επιβαρύνει τη ΔΕΗ.
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις σχέσεις της διοίκησης της ΔΕΗ με την ηγεσία του ΥΠΑΝ, ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι η συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης είναι καθημερινή και η πολιτική ηγεσία τείνει ευήκοον ους στις προτάσεις της ΔΕΗ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις κάνει όλες δεκτές.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα