Να καταργηθεί η περίφραξη των Λόφων Πνύκας, Φιλοπάππου και Νυμφών ζητούν 12 Αθηναίοι
Στο ΣτΕ προσέφυγαν 12 Αθηναίοι ζητώντας να καταργηθεί η περίφραξη των Λόφων της Πνύκας, του Φιλοπάππου και των Νυμφών. Υποστηρίζουν ότι η περίφραξη είναι αντίθετη στις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία της αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, στο Σύνταγμα και στη νομοθεσία.
103
Στο ΣτΕ προσέφυγαν 12 Αθηναίοι ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του υπουργού Πολιτισμού, βάσει της οποίας, ο αρχαιολογικός χώρος των Λόφων της Πνύκας, του Φιλοπάππου και των Νυμφών χαρακτηρίζεται ως οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος και περιφράσσεται.
Στην προσφυγή τους οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η περίφραξη είναι αντίθετη στις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία της αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, στο Σύνταγμα και στη νομοθεσία.
Επίσης, αναφέρουν ότι για την περίφραξη δεν υπάρχει γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.
Με την ίδια υπουργική απόφαση προβλέπεται ότι στην περίφραξη θα δημιουργηθούν είσοδοι (πύλες). Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο θα είναι ελεύθερη χωρίς εισιτήριο όλη την ημέρα.
Το βράδυ θα απαγορεύεται η είσοδος, εκτός από ορισμένες ώρες που θα επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο που λειτουργεί το αναψυκτήριο στον Αγιο Δημήτριο το Λουμπαδιάρη. Επίσης, ο χώρος θα φυλάσσεται όλο το 24ωρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Τα τάνκερ αποφεύγουν το θαλάσσιο πέρασμα μετά τις επιθέσεις στο Ιράν
- Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον του Ιράν
- Η επίθεση στο Ιράν το μεγαλύτερο ρίσκο της εξωτερικής πολιτικής Τραμπ
- CIA για Ιράν: Ο Χαμενεΐ θα μπορούσε να αντικατασταθεί από σκληροπυρηνικούς των Φρουρών της Επανάστασης


