Τίτλοι τέλους για τον Κουερτέν με ήττα στον α γύρο του Roland Garros
Στιγμές μεγάλες δόξες είχε γράψει ο Γκουστάβο Κουερτέν στα κορτς του Roland Garros. Και στα γήπεδα του παρισινού Όπεν έμελε να κρεμάσει τη ρακέτα του. Ο Βραζιλιάνος τενίστας έκλεισε την σπουδαία καριέρα του χάνοντας 6-3, 6-4, 6-2 από τον Γάλλο Πολ Ανρί Ματιέ στο πρώτο γύρο της εφετινής διοργάνωσης.
66
Στιγμές μεγάλες δόξες είχε γράψει ο Γκουστάβο Κουερτέν στα κορτς του Roland Garros. Και στα γήπεδα του παρισινού Όπεν έμελε να κρεμάσει τη ρακέτα του. Ο Βραζιλιάνος τενίστας έκλεισε την σπουδαία καριέρα του χάνοντας 6-3, 6-4, 6-2 από τον Γάλλο Πολ Ανρί Ματιέ στο πρώτο γύρο της εφετινής διοργάνωσης.
«Το Ρολάντ Γκαρός ήταν η ζωή μου, το πάθος, η αγάπη μου» τόνισε ο 31χρονος τενίστας, ο οποίος έχει κερδίσει τρεις φορές το γκραντ σλαμ (1997, 2000, 2001). Εδώ και επτά χρόνια ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, έπεσε πολύ χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη και μάλιστα μετείχε στο εφετινό Rolland Garros με wild card (κάρτα ελευθέρας συμμετοχής).
Οι διοργανωτές για να τον τιμήσουν για τις μεγάλες στιγμές που χάρισε το γαλλικό Όπεν, του προσέφεραν ένα ομοίωμα γηπέδου από πλέξιγκλας, γεμάτο με χώμα από τα γήπεδα στα οποία δοξάστηκε.
Κατά τα άλλα, οι Σέρβοι Νόβακ Ντζόκοβιτς και Ανα Ιβάνοβιτς έκλεψαν την παράσταση.
Ο νικητής του Αυστραλιανού Όπεν επικράτησε του Γερμανού Ντένις Γκρεμελμάιερ με 3-1 σετ (4-6, 6-3, 7-5, 6-2), ενώ η συμπατριώτισσά του επικράτησε της Σουηδή Σόφια Αρβίντσον με 6-2, 7-5.
Τα αποτελέσματα στον α γύρο των γυναικών
Σερένα Γουίλιαμς (ΗΠΑ) –Χάρκλερόουντ (ΗΠΑ) 6-2, 6-1
Κορνέ (Γαλλία) – Βακουλένκο (Ουκρανία) 7-5, 6-4
Βοσκομπόεβα (Ρωσία) – Φεντόσοβα (Γαλλία) 6-0, 6-7(4), 6-1
Κιμπουλκόβα (Σλοβακία) – Κέρμπερ (Γερμανία) 6-2, 6-2
Γιοχάνσον (Γαλλία) – Πεν (Γαλλία) 6-4, 4-6, 6-2
Μακάροβα (Ρωσία) – Καστάνο (Κολομβία) 7-5, 6-1
Ζακοπάλοβα (Τσεχία) – Ραζανό (Γαλλία) 4-6, 6-3, 6-2
Σφαρ (Τυνησία) – Ντιμπουά (Καναδάς) 7-5, 6-2
Γιακίμοβα (Λευκορωσία) – Σου Γουέι (Ταϊβάν) 6-7(4), 7-5, 6-4
Βοζνιάκι (Δανία) – Μέουσμπέργκερ (Αυστρία) 6-0, 6-2
Ιβάνοβιτς (Σερβία) – Αρβιντσον (Σουηδία) 6-2, 7-5
Μπενέσοβα (Τσεχία) – Βαϊντίσοβα (Τσεχία) 7-6(2), 6-1
Σαφάροβα (Τσεχία) – Κλέσελ (Γερμανία) 6-1, 6-1
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μελάνια Τραμπ: Οργανώνει ιδιωτική προβολή στον Λευκό Οίκο για ντοκιμαντέρ με τη ζωή της
- Νταβός: Η επιστροφή σε έναν κόσμο που αλλάζει – Απολογισμός του Politico
- Η μητέρα της 16χρονης Λόρα «σπάει» τη σιωπή της – «Είσαι η ζωή μας, δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά»
- Mercosur: Η ηγεσία της ΕΕ πιέζει για την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει παραπεμφθεί στο Ευρωδικαστήριο
- Εξαφάνιση 16χρονης Λόρας: Πήγε με δεύτερο ταξί στην Ομόνοια και έφυγε για τη Γερμανία;
- TikTok: Ολοκληρώνει τη συμφωνία με Τραμπ για να παραμείνει στις ΗΠΑ




