Κλιμακώνουν οι Γάλλοι αλιείς τη σύγκρουση με την κυβέρνηση για την τιμή των καυσίμων
Συγκρούσεις μεταξύ αλιέων και αστυνομικών σημειώθηκαν στο Παρίσι, καθώς οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την αλματώδη άνοδο των τιμών του πετρελαίου που απειλεί να τους φέρει στα όρια της χρεοκοπίας. Εν τω μεταξύ, για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί απεργία από τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς.
95
Συγκρούσεις μεταξύ αλιέων και αστυνομικών σημειώθηκαν στο Παρίσι, καθώς οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την αλματώδη άνοδο των τιμών του πετρελαίου που απειλεί να τους φέρει στα όρια της χρεοκοπίας.
Τα επεισόδια έγιναν έξω από το υπουργείο Γεωργίας με τους αλιείς να επιτίθενται με φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών οι οποίοι επιστράτευσαν δακρυγόνα. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Μισέλ Μπαρνιέρ είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία των διαδηλωτών.
Οι αλιείς διαμαρτύρονται για την άνοδο των τιμών και ζητούν από την κυβέρνηση να αυξήσει ακόμη περισσότερο το ποσό της επιδότησης που λαμβάνουν. Τον Ιανουάριο είχαν λάβει πακέτο 310 εκατομμυρίων ευρώ διάρκειας τριών ετών αλλά τονίζουν ότι η παροχή δεν έχει πλέον αξία λόγω των αυξήσεων στα καύσιμα.
Από την πλευρά του ο υπουργός τονίζει ότι πρέπει να λάβει την έγκριση της ΕΕ για την παροχή νέας κρατικής βοήθειας.
Λόγω των αποκλεισμών στα λιμάνια από τους αλιείς, η ακτοπλοϊκές συνδέσεις με την Βρετανία παρουσίασαν προβλήματα.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε αντίδραση για τα σχέδια της γαλλικής κυβέρνησης να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό.
Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί απεργία από τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς όπως επίσης και από δημόσιους υπάλληλους και εκπαιδευτικούς που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για περικοπές του προσωπικού.
Πολλές περιφερειακές σιδηροδρομικές γραμμές θα έχουν καθυστέρηση στην διεξαγωγή των δρομολογίων αν και τα τρένα υψηλής ταχύτητας και οι συγκοινωνίες μέσα στις πόλεις δεν θα έχουν προβλήματα. Δυσκολίες θα συναντήσουν όσοι μετακινηθούν προς τα αεροδρόμια του Παρισιού.
Τα προβλήματα θα είναι εντονότερα τις πρωινές ώρες.
Την Πέμπτη απεργούν και οι λιμενεργάτες σε διαμαρτυρία για την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τα λιμάνια.
Τα συνδικάτα αντιδρούν στην πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει από 40 σε 41 τα χρόνια εργασίας για την παροχή πλήρους σύνταξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
- Massive Attack: Δυστοπία, Τομ Γουέιτς και επιστροφή στη δισκογραφία με έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς
- Καμερούν: Ο Πάπας Λέων καταγγέλλει έναν κόσμο που «ρημάζεται από τυράννους»
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά ΥΠΕΝ για την πολεοδόμηση σε περιοχές Natura
- «Στη λίστα για τον πάγκο του Άρη ο Λάκοβιτς» (pic)
- Η γη της ελιάς: Μια απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις
- Ένας τραυματίας από έκρηξη σε συνεργείο στον Κορυδαλλό
- Η Μάρω Κοντού στην Επίδαυρο: Μια αναδρομή σε μια σπουδαία πορεία και μια συγκινητική συνάντηση με το παρελθόν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442