Αφγανός πρώην αεροπειρατής εργάζεται στο Χίθροου, αποκαλύπτει η βρετανική Sun
Ένας Αφγανός που είχε συμμετάσχει το 2000 σε αεροπειρατεία εργάζεται στον καθαρισμό των γραφείων της British Airways στο αεροδρόμιο Χίθροου, γράφει η Sun. Επιβεβαιώνει η BA, διασαφηνίζοντας ότι δεν του επιτρέπεται η πρόσβαση στη ζώνη επιβίβασης.
Ένας Αφγανός που είχε συμμετάσχει το 2000 σε αεροπειρατεία εργάζεται στα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας British Airways (BA) στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική ταμπλόιντ The Sun, ενώ η BA επιβεβαίωσε την πληροφορία.
Ο Ναζαμουντίν Μοχαμίντι, 34 ετών, είχε πραγματοποιήσει αεροπειρατεία μαζί με άλλους οκτώ Αφγανούς σε ένα Boeing 727 το Φεβρουάριο του 2000.
Το αεροπλάνο είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ, βορείως του Λονδίνου, όπου οι οκτώ ζήτησαν άσυλο λέγοντας πως διέφυγαν από το καθεστώς των Ταλιμπάν.
Η αεροπειρατεία είχε διαρκέσει τρεις ημέρες, αλλά είχε τερματισθεί ειρηνικά.
Ο Μοχαμίντι πέρασε 30 μήνες στη φυλακή αφού καταδικάσθηκε το Δεκέμβριο 2001 για την αεροπειρατεία στο σκάφος της αφγανικής εταιρείας Ariana, αλλά η καταδίκη του ιδίου και των συγκατηγορουμένων του ακυρώθηκε στο Εφετείο το 2003.
Ο Μοχαμίντι εργάζεται σήμερα σε μια εταιρεία που έχει αναλάβει τον καθαρισμό των γραφείων της BA σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο του Χίθροου, αναφέρεται στο δημοσίευμα της Sun.
Η περίπτωση αυτή έγινε γνωστή όταν ο Aφγανός πρόσφυγας συνελήφθη από την αστυνομία στο Tέρμιναλ 5 του αεροδρομίου. Αφού ήλεγξε την ταυτότητά του, η αστυνομία εξεπλάγη όταν διαπίστωσε πως ο άνδρας είχε πάσο ασφαλείας της BA.
Εκπρόσωπος της BA υπογράμμισε πως ο Μοχαμίντι εργάζεται στα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας κοντά στο Χίθροου, αλλά δεν διαθέτει σήμα που να του επιτρέπει να εισέρχεται στη ζώνη επιβίβασης.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.