89

Επί 35 λεπτά ο Παναθηναϊκός… έβλεπε την πλάτη του Πανιωνίου. Οι «κυανέρυθροι», παθιασμένοι και με οδηγό τον εκπληκτικό Λόνι Μπάξτερ, έδειχναν πως θα κατάφερνε να ισοφαρίσει σε 1-1 νίκες τη σειρά των ημιτελικών της Α1. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όμως, βρήκαν τις λύσεις και κυρίως την ψυχραιμία για να γυρίσουν το παιχνίδι, να επικρατήσουν με 80-76 και να βρίσκονται πλέον μία νίκη μακριά από τους τελικούς της Α1.

Οι «κυανέρυθροι» έδειξαν από νωρίς τα… δόντια τους. Με τη συμπαράσταση 1.000 περίπου οπαδών τους, που μετέτρεψαν το Ελληνικό σε… έδρα, οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς έβαλαν τον Παναθηναϊκό μέσα στα καλάθια και με τον Μπάξτερ να μην έχει αντίπαλο, προηγήθηκαν 22-13 στο 830.

Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν φοβερά προβλήματα με τον αμερικανό σέντερ των γηπεδούχων, αφού κανένας από τους ψηλούς τους δεν ήταν σε θέση να τον σταματήσει. Ούτε ο Μπατίστ, ούτε ο Ζίζιτς, ούτε ο Τσαρτσαρής έκαναν τη δουλειά τους στην άμυνα και με ο Πανιώνιος με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 13 πόντους (33-20, 13). Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά του Πανιωνίου στο ματς…

Παρ όλα αυτά, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε, τουλάχιστον μέχρι τα τελευταία λεπτά, να μπει στο παιχνίδι. Ο Πανιώνιος διατηρούσε με σχετική ευκολία μια διαφορά 8-9 πόντων (63-54, 30), κυρίως λόγω της αδυναμίας του Παναθηναϊκού στην επίθεση. Ο Μπατίστ βρέθηκε σε πολύ άσχημη μέρα (το ίδιο και ο Ζίζιτς) κι έτσι οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να εξαργυρώσουν την ικανοποιητική τους παρουσία στην άμυνα.

Αυτό ήταν που άλλαξε, λοιπόν, στην τέταρτη περίοδο. Ο Διαμαντίδης και ο Γιασικεβίτσιους βρήκαν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν τους Ζίζιτς και Μπατίστ με συνεχόμενα pick n roll και με τον Κροάτη σέντερ να πετυχαίνει 8 σερί πόντους, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 3330 (65-65) και δύο λεπτά μετά, πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (67-69).

Αυτό ήταν και το σημείο-κλειδί του παιχνιδιού, αφού ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να επανέλθει ξανά, παρά κάποιες εντυπωσιακές -όσο και τυχερές- προσπάθειες, όπως αυτή του Ζορόσκι που έκανε το σκορ 70-71. Οι «πράσινοι» άντεξαν την πίεση και τελικά πήραν και σχετικά εύκολα τη νίκη με 80-76.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 40-31, 63-54, 76-80

Διαιτητές: Μαστραφτσής-Καρακατσούνης-Πηλοϊδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νέναντ Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος 2, Τσάπιν 3(1), Ζορόσκι 14(1), Γεωργαλής 5, Σάκοτα 3(1), Καλαμπόκης 12(2), Νιούλεϊ 12(2), Καβαλιάουσκας 2, Κένταλ, Μπάξτερ 23.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Περπέρογλου 5, Σπανούλης 11, Μπατίστ 16, Ζίζιτς 8, Χατζηβρέττας, Ντικούδης, Τσαρτσαρής 10(1), Διαμαντίδης 12(1), Ουίνστον 4, Τομάσεβιτς 2, Γιασικεβίτσιους 12(2).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ