43

Τρία χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Πάνος Γεραμάνης. Τιμώντας τη μνήμη του, το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου οργανώνει ειδική εκδήλωση τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2008, ώρα 20.30.

«Ο δημοσιογράφος που άφησε εποχή στα χρονικά της ελληνικής ραδιοφωνίας, ο Πάνος Γεραμάνης ήταν συντοπίτης μας και πολύ αγαπητός στους Χαλανδραίους πολίτες. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή και διέθεσε όλο του το ταλέντο για ένα σκοπό: να προβάλει το λαϊκό τραγούδι, να αναδείξει τους πόθους και τους καημούς των ανθρώπων που το δούλεψαν και να παρουσιάσει ολοκληρωμένα μέσα από το βιβλίο του, το μέγεθος του πολιτισμού που συμπυκνώνεται στα τραγούδια του λαού. Η ραδιοφωνική εκπομπή του Λαϊκοί βάρδοι ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο αυτό που τόσο υποστήριξε.. το λαϊκό τραγούδι» αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου, Αθανάσιος Κανατσούλης.

Σημειώνει, επίσης, ότι «με τις εκπομπές του Οι άσσοι των γηπέδων φιλοσοφούσε με απλή γλώσσα και ανέλυε το πάθος και την γνήσια αγάπη του κόσμου για το ποδόσφαιρο».

Για τον Πάνο Γεραμάνη θα μιλήσουν οι φίλοι του Αρης Σκιαδόπουλος (δημοσιογράφος), Γιώργος Καραγιάννης (δημοσιογράφος), Παναγιώτης Κουνάδης (μελετητής ελληνικού τραγουδιού), Νίκος Μπογιόπουλος (συγγραφέας, δημοσιογράφος), Αριστείδης Καμάρας (νομικός, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής).

Αγαπημένα τραγούδια του Πάνου θα ακουστούν από τη Χαρά Πομώνη και τον Γιάννη Ντουνιά. Θα παίξουν οι μουσικοί Γιώργος Αλτής (μπουζούκι), Σπύρος Πανταζής (κιθάρα). Συμμετέχουν οι Φώτης Φωτόπουλος (μπουζούκι) και Θανάσης Φωτόπουλος (μπουζούκι).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ