Η Μόνα Λίζα μιλά στους θαυμαστές της χάρη στη «Ζωντανή Γκαλερί» της Σεούλ
Γιατί η Μόνα Λίζα δεν έχει φρύδια; «Την εποχή της Αναγέννησης, όταν ζούσα, το θεωρούσαν στοιχείο ομορφιάς» απαντάει η ίδια, χάρη στην τεχνολογία της «Ζωντανής Γκαλερί» στη Σεούλ της Νοτίου Κορέας. Συνολικά 62 έργα τέχνης παρουσιάζονται σε διαδραστικές εκδοχές.
36
Γιατί η Μόνα Λίζα δεν έχει φρύδια; «Την εποχή της Αναγέννησης, όταν ζούσα, το θεωρούσαν στοιχείο ομορφιάς» απαντάει η ίδια, χάρη στην τεχνολογία της «Ζωντανής Γκαλερί» στη Σεούλ της Νοτίου Κορέας.
Η γκαλερί χρησιμοποίησε νοτιοκορεατική τεχνολογία για να δημιουργήσει κινούμενες, διαδραστικές εκδοχές 62 σημαντικών έργων τέχνης.
Οι επισκέπτες μπορούν να ακούσουν μεταξύ άλλων τη Μόνα Λίζα να περιγράφει τον εαυτό της και τον Χριστό να συνομιλεί με τους μαθητές του στον Τελευταίο Δείπνο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
«Τα παιδιά βαριούνται να βλέπουν πίνακες με βαρετές περιγραφές. Τώρα διασκεδάζουν εδώ καθώς μπορούν να αλληλεπιδρούν με τους πίνακες. Είναι πολύ διαφορετικό από άλλα μουσεία» σχολίασε στο Reuters η υπεύθυνη ενός παιδικού σταθμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Επική οργή» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του θεοκρατικού Ιράν – Ένας πόλεμος, πολλά ερωτήματα
- Εκτέλεση στην Καισαριανή: Φως στα… μυστικά των δημοπρασιών
- Το Ιράν ορκίζεται «την πιο καταστροφική επιχείρηση στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας»
- Ιράν: Ο Τραμπ δήλωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Χαμενεΐ «πως υπάρχουν καλοί υποψήφιοι»
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική




