Κατά της ένταξης Ουκρανίας και Γεωργίας στο ΝΑΤΟ ο Ντ.Μεντβέντεφ
Η ένταξη στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας και της Γεωργίας είναι πιθανό να υπονομεύσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια, τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην εφημερίδα Financial Times.
Η ένταξη στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας και της Γεωργίας είναι πιθανό να υπονομεύσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια, τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ρωσίας Νμίτρι Μεντβέντεφ, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην εφημερίδα Financial Times.
Ο ΝτμίτριΜεντβέντεφ κάνει αυτή τη δήλωσηπριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι την προσεχή εβδομάδα, κατά την οποία αναμένεται να εξεταστούν τα αιτήματα των δύο χωρών για την μελλοντική ένταξή τους στη Συμμαχία.
«Δεν είμαστε χαρούμενοι με την κατάσταση όσον αφορά την Ουκρανία και τη Γεωργία. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την υφιστάμενη δομή της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Καμία χώρα δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένη να έχει κοντά στα σύνορά της μέλη μιας συμμαχίας στην οποία δεν ανήκει»συμπλήρωσε.
Η διεύρυνση της Βορειο-ατλαντικής Συμμαχίας είναι ένα από τα κυριότερα θέματα της Συνόδου στο Βουκουρέστι (2-4 Απριλίου).
Πολύ σημαντικό θα είναι επίσης, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, το Συμβούλιο ΝΑΤΟ- Ρωσίας, καθώς για πρώτη φορά μετά το 2002 το «παρών» θα δώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Τις εργασίες του Συνόδου θα απασχολήσει, επίσης, η προοπτική ενίσχυσης της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την Ουκρανία και τη Γεωργία.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.