Απολογία Ομπάμα για αμφιλεγόμενες δηλώσεις του πνευματικού του σχετικά με την 11/9
Πλήγματα εκ των έσω δέχονται τα τελευταία 24ωρα οι προεκλογικές εκστρατείες του Μπ.Ομπάμα και της Χ.Κλίντον. Τη φορά αυτή ήταν η σειρά του γερουσιαστή του Ιλινόις να βρεθεί απολογούμενος για τις προκλητικές δηλώσεις του πνευματικού του σχετικά με την 11/9.
Πλήγματα εκ των έσω δέχονται τα τελευταία 24ωρα οι προεκλογικές εκστρατείες του Μπάρακ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον. Τη φορά αυτή ήταν η σειρά του γερουσιαστή του Ιλινόις να βρεθεί απολογούμενος για τις προκλητικές δηλώσεις του πνευματικού του σχετικά με την 11/9.
Όπως μετέδωσε το BBC, ο πάστορας του Ομπάμα, αναφέρθηκε σε παλαιότερο κήρυγμά του (το 2001) στην τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι κότες της Αμερικής ήρθαν σπίτι για να κουρνιάξουν».
Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν στο φως της επικαιρότητας μέσω του Διαδικτύου και ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών αναγκάστηκε να προβεί σε κατηγορηματική δήλωση απόρριψης τους και να τις χαρακτηρίσει «εντελώς αδικαιολόγητες».
Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν ήταν παρών κατά το επίμαχο κήρυγμα του αιδεσιμώτατου Τζερεμάια Ράιτ (ο άνθρωπος που πάντρεψε τον Ομπάμα και βάφτισε τις κόρες του) σε εκκλησία του Σικάγο.
Στις δηλώσεις του ο Ομπάμα προσέθεσε ότι ο ίδιος απευθύνεται στον αιδεσιμώτατο Ράιτ για «πνευματική, και όχι πολιτική καθοδήγηση», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ανάλογα βίντεο με δηλώσεις που κατά καιρούς έχει κάνει ο αποσυρθείς πλέον εκκλησιαστικός ηγέτης θα έρχονται ολοένα και πιο συχνά στο φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της κούρσας για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.