Αποκατάσταση των καλών σχέσεων Γαλλίας και Ισραήλ επιδιώκει ο Νικολά Σαρκοζί
Σε θερμό κλίμα διεξάχτηκε η συνάντηση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και του Ισραηλινού ομολόγου του Σιμόν Πέρες καθώς οι δύο χώρες προσπαθούν να αποκαταστήσουν καλές σχέσεις με άξονα την κοινή τους στάση κατά του Ιράν. Ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα εργαστεί για την επιβίωση του Ισραήλ.
95
Σε θερμό κλίμα διεξάχτηκε η συνάντηση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και του Ισραηλινού ομολόγου του Σιμόν Πέρες καθώς οι δύο χώρες προσπαθούν να αποκαταστήσουν καλές σχέσεις με άξονα την κοινή τους στάση κατά του Ιράν.
Ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η χώρα του θα εργαστεί για την επιβίωση του Ισραήλ.
«Όσοι ζητούν με σκανδαλώδη τρόπο την καταστροφή του Ισραήλ πάντα θα βρουν μπροστά τους την Γαλλία για να τους εμποδίσει», δήλωσε σχετικά υπονοώντας τις επανειλημμένες δηλώσεις σε αυτό το κλίμα από τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.
Ταυτόχρονα, ο Νικολά Σαρκοζί τόνισε ότι το Ισραήλ «δεν είναι μόνο» στην έκφραση των ανησυχιών του για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την κατασκευή ατομικής βόμβας και ότι η αντίδραση θα απαιτήσει «μία αντίδραση με μεγάλη σταθερότητα».
Γάλλοι αναλυτές επισημαίνουν την ανησυχία της Γαλλίας για ένα πρόωρο χτύπημα του Ισραήλ κατά των ιρανικών εγκαταστάσεων.
Το Ιράν επιμένει ότι το πρόγραμμα αποσκοπεί μόνο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
Κατά την προεδρία του Ζακ Σιράκ, προκατόχου του Σαρκοζί, οι σχέσεις Ισραήλ-Γαλλίας είχαν περάσει φάσεις έντασης.
Ο Σιμόν Πέρες πραγματοποιεί πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία. Είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που υποδέχεται επίσημα ο Νικολά Σαρκοζί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442