Πολύτιμοι πίνακες του Πικάσο εκλάπησαν από γκαλερί στην Ελβετία
Δύο πίνακες του Πάμπλο Πικάσο αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ εκλάπησαν από έκθεση ζωγραφικής στην Ελβετία. Σύμφωνα με την αστυνομία τα έργα εκλάπησαν το βράδυ της Τετάρτης από γκαλερί στην πόλη Φαέφικον, κοντά στη Ζυρίχη.
91
Δύο πίνακες του Πάμπλο Πικάσο αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ εκλάπησαν από έκθεση ζωγραφικής στην Ελβετία. Σύμφωνα με την αστυνομία τα έργα εκλάπησαν το βράδυ της Τετάρτης από γκαλερί στην πόλη Φαέφικον, κοντά στη Ζυρίχη.
Τις δύο ελαιογραφίες με τίτλο «Verre et pichet» (Ποτήρι και Κανάτα) και «Tete de cheval» (Κεφάλι Αλόγου) είχε δανείσει στην γκαλερί το Μουσείο Σπρένγκελ στη Γερμανία.
Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι ληστές να παρέμειναν μέσα στην γκαλερί μετά το κλείσιμό της και να ενεργοποίησαν τον συναγερμό φεύγοντας. Λεπτομέρειες για την αξία των πινάκων δεν έγιναν γνωστές από την γκαλερί. Το Μουσείο Σπρένγκελ υποσχέθηκε να δώσει αμοιβή σε όσους προσφέρουν πληροφορίες για τη ληστεία.
Η έκθεση στην Ελβετία περιλάμβανε συνολικά 20 αυθεντικά έργα του Πάμπλο Πικάσο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να προκαλέσει τη χειρότερη βιομηχανική κρίση
- ΟΦΗ: Διατέθηκαν πάνω από 3.600 εισιτήρια σε μία μέρα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Όραση: Αυτό που πραγματικά βλέπουμε – και δεν βλέπουμε – μας λέει πολλά για την ανθρώπινη συνείδηση
- Trainspotting: 30 χρόνια μετά τη μεγάλη οθόνη, γίνεται μιούζικαλ
- Ο Νίκος Γκάλης για τα γενέθλια του Άρη: «Χρόνια πολλά, η ιστορία σου συνεχίζεται…»
- Αυτά είναι μερικά μέρη στον πλανήτη που απαγορεύεται να πας (για το καλό σου)




