91

Τα κινηματογραφικά στούντιο Lionsgate και Marvel που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή ταινιών όπως τα Ράμπο και Hulk υπέγραψαν συμφωνία με τους απεργούς σεναριογράφους.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Lionsgate ανέφερε: «Ήταν μια σημαντική στιγμή να ξαναρχίσουν δουλειά οι συνεργάτες μας σεναριογράφοι».

Την ικανοποίησή της για την συμφωνία εξέφρασε και το συνδικάτο των σεναριογράφων Writers Guild of America (WGA), το οποίο βρίσκεται σε απεργία από τις 5 Νοεμβρίου.

Παρόμοιες συμφωνίες έχουν ήδη υπογράψει η εταιρεία παραγωγής του σόου του Ντέιβιντ Λέτερμαν, η United Artists και η Weinstein Company.

Οι παραγωγοί και οι σεναριογράφοι ξανάρχισαν αυτή την εβδομάδα τις διαπραγματεύσεις για να σταματήσει η απεργία που έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην αμερικανική τηλεόραση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ