Στην πορεία του χρόνου πολλά παιδιά ξεπερνούν την αλλεργία στα αβγά
Νέα Υόρκη: Τα περισσότερα παιδιά φαίνεται να ξεπερνούν την αλλεργία στα αβγά, αλλά ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερο χρόνο απ' ότι είχε διαπιστωθεί παλαιότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Allergy and Clinical Immunology.
Νέα Υόρκη: Τα περισσότερα παιδιά φαίνεται να ξεπερνούν την αλλεργία στα αβγά, αλλά ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερο χρόνο απ’ ότι είχε διαπιστωθεί παλαιότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Allergy and Clinical Immunology.
Ερευνητική ομάδα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς με επικεφαλής την Δρ Τζέσσικα Σαβάτζε έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 881 παιδιά που είχαν πάρει αγωγή για αλλεργία στα αβγά και διαπίστωσαν ότι πάνω από τα δύο τρίτα ξεπέρασαν την αλλεργία. Ωστόσο, χρειάστηκε περισσότερος χρόνος απ’ ότι είχε υπολογιστεί παλαιότερα σε άλλη έρευνα.
Μόνο το 4% των παιδιών είχε ξεπεράσει την αλλεργία μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών, ενώ το 37% δεν ήταν πια αλλεργία σε ηλικία 10 ετών. Μέχρι τα 16 έτη, το 68% είχε ξεπεράσει πλήρως την αλλεργία.
Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα από τα παιδιά αυτά ξεπέρασαν τελικά την αλλεργία. Άλλη όμως έρευνα που έγινε πρόσφατα και είχε μεγάλο κλινικό δείγμα έδειξε ότι τα μισά παιδιά ξεπερνούν την αλλεργία πριν την ηλικία των πέντε ετών.
Οι ερευνητές εικάζουν ότι ένας λόγος για την ασυμφωνία μεταξύ των ερευνητικών αποτελεσμάτων είναι ότι τα παιδιά στην πρώτη μελέτη δεν είχαν επιρρέπεια στην αλλεργία. Στην παρούσα όμως έρευνα, για παράδειγμα, το 81% των παιδιών είχαν επίσης αλλεργικό έκζεμα εκτός από την αλλεργία στα αβγά.
Δεν προέκυψαν στοιχεία ότι τα παιδιά με ιδιαίτερα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα έναντι της πρωτεΐνης του αβγού ήταν λιγότερο πιθανό να ξεπεράσουν την αλλεργία. Μεταξύ των παιδιών με υψηλά επίπεδα του ανοσοποιητικού συστήματος στις πρωτεΐνες IgE αντισώματα, η πλειοψηφία εξακολουθούσε να είναι αλλεργική και σε ηλικία 18 ετών.
Η μέτρηση λοιπόν των συγκεντρώσεων των IgE στα παιδιά, θα βοηθήσει στην πρόβλεψη του ποια παιδιά θα ξεπεράσουν την αλλεργία στα αβγά τελικά και ποια όχι.
Τα αβγά είναι στη δεύτερη θέση της λίστας μετά το γάλα που προκαλούν αλλεργία στα παιδιά, επηρεάζοντας το 1% με 2% των μικρών παιδιών. Η αποφυγή των αβγών δεν είναι εύκολη, καθώς είναι παρόντα σε πολλά φαγητά ενώ χρησιμοποιούνται και σε συγκεκριμένα βακτήρια, περιλαμβανομένου του αντιγριπικού.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.